Home > business, greece > Λίγα λόγια για το ΠΑΜΕ και τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ

Λίγα λόγια για το ΠΑΜΕ και τον ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ


 aima

Το παρακάτω άρθρο είναι για τον συνδικαλισμό και συγκεκριμένα για τον μέγα δολοφόνο εταιρειών το ΠΑΜΕ. Το ΠΑΜΕ σύμφωνα με την ίδια ιστιοσλελίδα του είναι:

Το Π.Α.ΜΕ. (Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο) είναι Συνδικαλιστικό Μέτωπο. Είναι ανοιχτό, δημοκρατικό, ενωτικό και επιδιώκει να έχει στις γραμμές του τις πιο ζωντανές, αγωνιστικές δυνάμεις του εργατικού συνδικαλιστικού κινήματος. Έχει πανελλαδικά χαρακτηριστικά και ρίχνει το βάρος του σε όλους, χωρίς εξαίρεση, τους χώρους και τους κλάδους παραγωγής, του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα

Ο “οργανισμός τελεί υπό τον έλεγχο του ΚΚΕ (ή έστω της ιδεολογίας του ΚΚΕ). Τα μέλη του πιστεύουν ότι η εργασία είναι χάρη που κάνουν οι εργαζόμενοι στο “Κακό κεφάλαιο” και επίσης ότι οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονται πρέπει να ανήκουν στους εργάτες και όχι στους μετόχους.

Όπως κάθε άλλο συνδικαλήστικό(επίτηδες με η) κίνημα στην Ελλάδα έχει τεράστιες αγκυλώσεις και πιστεύει στην σύγκρουση. Δεν βλέπει τα κοινά συμφέροντα και απορρίπτει τις λύσεις win-win. Θεωρεί την κάθε λύση ως συνθηκολόγηση- ήττα για το “εργατικό κίνημα και επιβολή της θέλησης του “κακού κεφαλαίου”. Είναι αξιοσημείωτο ότι η λέξη ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ στα αγγλικά και στα γερμανικά έχει μόνο αρνητικές έννοιες. Οι σύλλογοι εργαζομένων στην Γερμανία αποφεύγουν να χρησιμοποιήσουν τον παραπάνω όρο. Μόνο στην Ελλάδα οι εργαζόμενοι τον δέχονται.

Σε άλλες χώρες οι εργαζόμενοι έχουν γνώσεις μαθηματικών και πραγματικής οικονομίας και καταλαβαίνουν ότι οι επιχειρήσεις για υπάρχουν καταρχάς πρέπει να έχουν έσοδα μεγαλύτερα από τα έξοδα τους. Σε περίπτωση που τα έσοδα είναι περισσότερα από τα έξοδα (μισθοδοσία, προμηθευτές, χαράτσια) τότε υπάρχει κέρδος και η εταιρεία μπορεί να αναπτυχθεί και να συνεχίσει. Στην αντίθετη περίπτωση τα χρήματα δεν αρκούν και η επιχείρηση είτε μειώνει έξοδα είτε σταματά την δραστηριότητα. Ο ιδιωτικός τομέας ούτε μπορεί να δανείζεται στο άπειρο (ΔΗΜΟΣΙΟ) ούτε μπορεί να ανεβάζει τα έσοδα της με νόμους (ΦΟΡΟΛΟΓΙΑ) ούτε είναι μονοπώλιο (ΔΕΗ). Οι μέτοχοι δεν είναι χαζοί να χάνουν τις αποταμιεύσεις τους.

Δυστυχώς η παραπάνω αλήθεια στην Ελλάδα δεν γίνεται αποδεκτή. Το ΠΑΜΕ και τα μέλη τους ειδικά δημιουργούν προβλήματα στην οικονομική ζωή της χώρας. Αντί να στηρίζουν την εργατική τάξη και να ζητάνε μέτρα που θα βοηθήσουν στην οικονομική ανάκαμψη της χώρας (απελευθέρωση αγοράς, χαμηλή φορολογία, μείωση δημοσίου-γραφειοκρατίας). Προσπαθούν να κλείσουν με νύχια και με δόντια οποιαδήποτε εταιρεία χαροπαλεύει.

pame4

Σκοπός του ΠΑΜΕ δεν είναι να βελτιώσει την ζωή του εργαζόμενου, αλλά να δείξουν πυγμή και αδιαλλαξία (σε αντίθεση με τους συλλόγους εργαζομένων στην Γερμανία). Τα στελέχη του ΠΑΜΕ όταν βρίσκονται σε εταιρείες έχουν μόνο αρνητικές συνέπειες. Σαν επίσημοι “συνδικαληστες” δεν μπορούν να απολυθούν και πληρώνονται για να εκπροσωπούν τους εργαζομένους. Διάφορες επιχειρήσεις τους πληρώνουν μισθούς και “εύχονται” να μην έρχονται στην εργασία τους γιατί μόνο θέματα λειτουργούν.

Αντιδραστικοί “συνδικαληστές” και η αντίστοιχή νομοθεσία είναι από τους μεγαλύτερους κινδύνους που καλείται να αντιμετωπίσει κάθε μάνατζερ/επιχειρηματίας. Δεν υπάρχουν στοιχεία αλλά σίγουρα θα ήταν ενδιαφέρουσα μια μελέτη ανά κλάδο για την πορεία ιδιωτικών επιχειρήσεων και την παρουσία/απουσία συνδικαληστών(ειδικά του ΠΑΜΕ) ειδικά τώρα μέσα στην κρίση.

Οι συνδικαλήστες θα προτιμήσουν να γίνουν απολύσεις παρά γενικές μειώσεις μισθών. Γιατί? Μιλάνε εκ τους ασφαλούς γιατί ξέρουν ότι αυτοί δεν θα απολυθούν. Έχουν έρθει στην προσοχή μου αρκετές ιστορίες όπου ενώ οι εργαζόμενοι θα δεχόντουσαν μειώσεις μισθών είτε άλλες αλλαγές για να σωθεί όχι μόνο η εταιρεία αλλά και οι θέσεις εργασίας. Το σωματείο όμως (με παρότρυνση του ΠΑΜΕ) δεν δεχότανε τις προτάσεις της διοικήσεις. Π.χ. Σε μια παραγωγική εταιρεία που ο τζίρος της ήταν συνυφασμένος με την πορεία της οικοδομικής δραστηριότητας το ΠΑΜΕ κατάφερε και έκανε την διοίκηση να προτιμήσει το κλείσιμο.

Η διοίκηση έκανε στο σωματείο για μείωση της μισθοδοσίας κατά 15%. Στο σωματείο υπήρχαν μέλη του ΠΑΜΕ και με την καθοδήγηση τους προτίμησαν την σύγκρουση. Η κρίση συνέχισε, τα έσοδα κατέρρευσαν, οι πελάτες (όσοι είχαν μείνει) εγκατέλειψαν την εταιρεία. Η εταιρεία αναγκάστηκε να αρχίζει να μειώνει το προσωπικό. Ο φαύλος κύκλος είχε αρχίσει. Στο τέλος το ΠΑΜΕ “νίκησε” δεν έκαναν πίσω και η εταιρεία έκλεισε και χάθηκαν πάνω από 100 θέσεις εργασίας.

Είναι κρίμα που συνδικαλήστες εκμεταλλεύονται την νομοθεσία και καπελώνουν αυτούς που υποτίθεται ότι προστατεύουν. Οι περισσότεροι άνθρωποι είναι εργατικοί και θέλουν να εργαστούν και να αποδώσουν έργο και επίσης να πετύχει ο οργανισμός στον οποίο δουλεύουν. Από την άλλη το ΠΑΜΕ ξέρει ότι εάν ανθίσουν οι επιχειρήσεις και γίνει απελευθέρωση της αγοράς εργασίας θα χάσει την δυνατότητά του να εκβιάζει και να απαιτεί.

pame2

Οι ανακοινώσεις τους θα τρόμαζαν με την ιδεολογική ταλιμπανοποιήση που παρουσιάζουν ακόμη και τον πιο αντικειμενικό αναγνώστη. Θέλουν “ανατροπή” με κάθε τρόπο και αναζητάνε ευκαιρίες να δείξουν ότι μπορούν να φέρουν τα πράγματα στα άκρα. Κατηγορούν τους άλλους ως “φασίστες” ενώ αδυνατούν να καταλάβουν και να αναγνωρίσουν τον δικό τους “φασισμό” Βλέπουν τα πράγματα μέσω από τις οπτικές του προηγούμενου αιώνα και πιστεύουν σε μια κοινωνία όπου όλοι είναι ίσοι στην εξαθλίωση. Δεν θέλουν καλυτέρευση στις ζωές τους, αλλά επιζητούν να φέρουν την μιζέρια για να έχει απήχηση το μήνυμα τους που είναι γεμάτος με μίσος.

Μιλάνε για την “εργατική τάξη” με όρους που θα ζήλευε και ο ίδιος ο Λένιν. Μπορεί το εργοστάσιο να έκλεισε αλλά η τοπική αντιπροσωπεία έχει ακόμη ακολούθους τις πιο αποτυχημένης οικονομικής θεωρίας του προηγούμενου αιώνα. Μιλάνε για τα υπερκέρδη του “κεφαλαίου” και για την εκμετάλλευση των εργαζομένων.

Γιατί το ΠΑΜΕ και τα μέλη του δεν δημιουργούν επιχειρήσεις όπου θα ανήκουν σε όλους τους εργάτες και θα μπορέσουν να έχουν τον “εργατικό παράδεισο” τους? Γιατί να μην επικεντρωθούν σε κάτι δημιουργικό από το να κλείνουν επιχειρήσεις και να μειώσουν την ανεργία?

Έτσι θα δείξουν ότι το μοντέλο τους λειτουργεί. Α ναι… Η δημιουργία δύσκολη και απαιτεί προσπάθεια, ενώ ο τσαμπουκάς είναι τζάμπα.

ΥΓ όσο υπάρχουν οι μάγκες και οι στρατιώτες του ΠΑΜΕ δεν θα έρθει καμία σοβαρή επένδυση στην Ελλάδα…

Advertisements
Categories: business, greece
 1. ERGATIS
  January 30, 2013 at 11:41 pm

  ΠΟΣΑ ΣΟΥ ΔΙΝΕΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΡΕ? ΠΟΥΛΗΜΕΝΕ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑ! ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ!

  • ERGAZOMENOS
   January 31, 2013 at 8:20 am

   Άσε ρε ηλίθιε ERGATIS. Εδώ που έφτασε η Ελλάδα απ’ το ταξικό μίσος του ΠΑΜΕ κατάντησε.

   • ERGATIS
    January 31, 2013 at 11:03 am

    ΤΟ ΠΑΜΕ ΠΑΛΕΥΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ!

 2. Nasduck
  January 31, 2013 at 8:34 am

  H παραπάνω απάντηση του ERGATIS είναι η ίδια καραμέλα μια ζωή. Γιατί δεν κάνετε μια επιχείρηση εκεί στο ΠΑΜΕ να δείτε την γλύκα;
  Όσοι απο το ΠΑΜΕ άνοιξαν δική τους επιχείρηση γίνανε τα χειρότερα αφεντικά που έχω γνωρίσει. Μάλιστα ένας απο αυτούς έβγαλε ΟΛΟΥΣ τους υπαλλήλους απο το ΙΚΑ και τους έβαλε στον ΟΑΕΕ με ποσοστό 1% στο μαγαζί του για να μην πληρώνει ΙΚΑ.
  Όσοι δεν θέλησαν….απολύθηκαν.

 3. ERGATIS
  January 31, 2013 at 10:34 am

  ΕΙΣΤΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΣΚΟΤΩΣΕΤΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΧΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ!

 4. etsi
  January 31, 2013 at 2:28 pm

  στο διαλο μαλακα που λεγεσαι και εργατης.καραγκιοζη αν δουλεψεις στην ζωη σου δεν θα τα ελεγες αυτα.ομως θα εισαι κανενας μαλακας τεμπελχανας που εισαι βολεμενος σε καμια δουλεια απο βισμα και ζεις ης βαρος των συναδελφων σου σκατο μαλακα!Αν δεν σου αρεσει ΜΑΛΑΚΑ ΦΥΓΕ ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΛΛΟΥ Η ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΚΙΑ ΣΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΣΥΧΑΜΕΝΕ

  • ERGATIS
   January 31, 2013 at 2:56 pm

   ΕΜΕΙΣ ΔΙΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ!!!!!

 5. Kajuku
  January 31, 2013 at 2:36 pm

  Αυτός ο Ergatis είναι στάνταρ troll, δεν εξηγείται αλλιώς. Δεν γίνεται να υπάρχουν τόσο μεγάλοι μαλάκες σε αυτή τη χώρα…

  • ERGATIS
   January 31, 2013 at 2:57 pm

   ΜΑΛΑΚΑΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΦΑΙΝΕΣΑΙ! ΤΥΦΛΕ!

   • Kajuku
    January 31, 2013 at 3:17 pm

    Κάνε ένα κόπο να κοιτάξεις λίγο καλύτερα το πληκτρολόγιο σου, υπάρχει ένα κουμπάκι που λέγεται Caps Lock. Πάτησε το. Είδες; έτσι γράφεις με πεζούς χαρακτήρες, όπως συνηθίζεται δηλαδή. Κατά τα λοιπά: α, δηλαδή δεν είσαι troll. Κρίμα, αυτό σημαίνει οτι είσαι πυροβολημένος. Δε πειράζει, κανείς δεν είναι τέλειος. Απλά εσύ έτυχε να είσαι Παμίτης. Ειλικρινά όμως: πιστεύεις όντως πως το ΠΑΜΕ μάχεται για το λαό, αγωνίζεται ενάντια στους κατακτητές, και πολεμά για ένα νέο εργατικό παράδεισο;

   • January 31, 2013 at 4:23 pm

    πυροβολημενοι είναι αυτοι

 6. ERGATIS
  January 31, 2013 at 5:55 pm

  ΘΑ ΓΡΑΦΩ ΟΠΩΣ ΘΕΛΩ! ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΑ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ! ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ! ΕΞΩ Η ΕΕ ΕΞΩ ΟΛΟΙ! ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥ ΧΕΡΙΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

  • Kajuku
   January 31, 2013 at 6:43 pm

   Και δε μου λες ρε φίλε, όταν θα φύγει το Κεφάλαιο, ξένο και ντόπιο, όταν θα φύγει η Ε.Ε, που ακριβώς θα πας να δουλέψεις; και ποιός ακριβώς θα σε πληρώνει; και που θα βρίσκεις τη βενζίνα για το αμάξι σου και το ρεύμα για το ψυγείο σου; Θέλω να σας δώ όλους εσάς τους αγωνιστές όταν θα έχετε διώξει τους πάντες απο αυτή τη χώρα, τι ακριβώς θα κάνετε. Μάλλον θα πολεμάτε ο ένας τον άλλο, αφού δε θα έχει μείνει πια Κεφάλαιο να πολεμήσετε… Υποθέτω αυτός είναι ο εργατικός παράδεισος τον οποίο φαντασιώνεστε όλοι: ένας έρημος τόπος όπου όλοι οι αγωνιστές εργάτες θα είναι ελεύθεροι να βγάζουν τα μάτια ο ένας του αλλουνού, μέχρι να ψοφήσετε όλοι μαζί απο τη πείνα…

  • NK
   March 20, 2013 at 2:37 am

   Τρολλάρεις, έτσι; Δώσε πόνο

 7. DBadmin
  April 8, 2013 at 11:10 pm

  Τελικά σε αυτή την κοινωνία,σε αυτό τον κόσμο ποιος παράγει;
  Και τα αφεντικά τι κάνουνε;
  Σε όλους τους παραπάνω (από τον πυροβολημένο ERGATIS μέχρι τον Kajuku) φαίνεται η έλλειψη κατανόησης της οικονομίας και το πως δουλεύει.Ο ένας μας λέει ότι όταν “φύγουν” τα αφεντικά θα γίνουμε MAD MAX και ο “αρθρογράφος” κοπιάρει ότι έχουμε βαρεθεί να ακούμε απο αλαφουζομπόμπολες.Έριξε και την φανταστική τελική μάχη κάπου προς το τέλος και έδεσε το γλυκό (λες που λες πα…ες είναι και κακογραμμένο το κείμενο, παραδείγματα μπόλικα).
  Τέσπα άλλαξε θεματολογία, ούτε εκονομικς ούτε μπιζνες ούτε τίποτα.Αν ξέρεις έστω να τηγανίζεις αυγό φτιάξε blog για μαγειρική, 100% θα είσαι καλύτερος

 1. No trackbacks yet.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: