Home > greece, Misc, opinion > Γεια σου Ελληναρά! Εδώ ο πραγματικός Ελλήνας, να με θυμάσαι γιατί θα σου λείψω… ORIGINAL

Γεια σου Ελληναρά! Εδώ ο πραγματικός Ελλήνας, να με θυμάσαι γιατί θα σου λείψω… ORIGINAL


 Από τον Ελλήνα προς τον Ελληναρά (εάν σας αρέσουν τα άρθρα, ακολουθείστε μας εδώ)! Η πραγματική επιστολή είναι αυτή

Περάσαμε πολλά χρόνια μαζί. Εγώ σε θυμάμαι, Εσύ με θυμάσαι? Στο σχολείο ήμουν αυτός που ζητούσες να αντιγράψεις από το γραπτό μου. Στο Γυμνάσιο και λύκειο ήμουν αυτός που ήθελε να μάθει και να διαβάσει όταν εσύ και οι υπόλοιποι θέλατε κοπάνες. Οι κοπάνες σου δεν με πείραζαν, με πείραζαν οι καταλήψεις και οι μαθητικές πορείες.

Στο Πανεπιστήμιο ήμουν αυτός που απέφευγα τις κομματικές οχιές που σαν πρώτο μέλημα τους είχαν το κόμμα και όχι το πανεπιστήμιο. Ήμουνα αυτός που έβλεπε τους κομματικούς αγροίκους να διακόπτουν μαθήματα, εξεταστικές  για να κάνουν ανακοινώσεις.
Ήμουνα αυτός που δεν ήθελε ποτέ η σχολή να κλείσει, αλλά χανόταν η φωνή μου στην φάρμα με τα ζώα. Είμαι αυτός που ήθελε να μάθει και να δώσει εξετάσεις, και έβλεπα τους πράσινους,μπλε και Κόκκινους να έχουν από πριν τα θέματα. Για εσένα το πανεπιστήμιο ήταν δημόσιες σχέσεις, για έμενα τόπος μάθησης.

Εσύ ήθελες να φτιάξεις δίκτυο λοιπών λαμογιών, ενώ εγώ να αποκτήσω γνώσεις και ικανότητες. Στα πάρτι ήσουν πρώτη μούρη, αλλά στα μαθήματα άφαντος. Στο πανεπιστήμιο πατούσες όταν θυμόσουν, αλλά κομματικές εκδηλώσεις δεν τις έχανες. Δεν ήσουν έξυπνος, απλώς εξυπνάκιας.

Είμαι αυτός στον οποίο κλείνεις τον δρόμο όταν πηγαίνω στην δουλειά ή το σπίτι μου. Συνήθως διαμαρτύρεσαι για την ομάδα σου, για τον καιρό, για τις αλλαγές που πλήττουν τα προνόμια σου. Πάντα υπάρχει ένας λόγος για την διαμαρτυρία σου και σου αρέσει να διαμαρτύρεσαι συχνά. Είμαι αυτός που ταλαιπωρείται στα διόδια, στα σύνορα από μια ομάδα 20 τύπων με πανό. Είμαι αυτός που πρέπει να ελέγχει το πρόγραμμα των απεργιών σε καθημερινή βάση. Είμαι αυτός που έχω μαγαζί στο κέντρο και δεν μπορώ να κάνω πια την δουλειά μου γιατί ξέρω ότι από τις 200 μέρες εργασίας τις μισές θα λειτουργώ κουτσά.  Είμαι αυτός που πληρώνει τις σπασμένες τζαμαρίες που εσύ σπας.

Είμαι αυτός που δεν μπορώ να ταξιδέψω μέσα και εκτός της Ελλάδος όταν δένεις τα καράβια ή κλείνεις αεροδρόμια. Είμαι αυτός που χάνω δουλειές και εισόδημα με τις παραπάνω πράξεις σου. Όταν εσύ βγαίνεις και γκαρίζεις εγώ πρέπει να συνεχίσω να πολεμώ και να προσπαθώ γιατί έτσι έχω μάθει.

Όταν εσύ βγαίνεις το βράδυ στα μπουζούκια και μετράς το εγώ σου με το πόσα λουλούδια θα ρίξεις στην πίστα, εγώ κοιμάμαι και ξεκουράζομαι ή διαβάζω. Την δική σου υπερκατανάλωση φροντίζω εγώ που κάνω αποταμιεύσεις. Πότε δεν πήρα εορτοδάνειο, Δημοσιουπαλλοδάνειο, διακοποδάνειο! Εσύ όμως ήσουν πρώτος χρήστης. Με το εισόδημα μου μπορούσα να πάρω audi αλλά πήρα Toyota. Εσύ από την άλλη δανείστηκες μέχρι την κεφαλή σου και πήρες Mercedes αντί για Toyota και οι δόσεις σε τσακίζουν.

Είμαι αυτός που αποκαλείς κορόιδο γιατί πληρώνω τους φόρους μου, ενώ εσύ μπορείς και τους αποφεύγεις. Είμαι αυτός που αποκαλείς βλάκα γιατί κάθομαι και δουλεύω στην δουλειά μου και κάνω και υπερωρίες, εσύ εάν είσαι στο δημόισο την σκαπουλάρεις από νωρίς για να προλάβεις και το μεσημεριανό.

Απέφευγα τους πολιτικούς και τις γλοιώδεις υποσχέσεις τους γιατί είμαι πολιτικοποιημένος και όχι κομματικοποιημένος. Από την άλλη εσύ πουλήσεις την ψήφο σου για ρουσφέτια, προνόμια και συμφωνίες. Το κόμμα έγινε η ομάδα σου και εσύ το κομματόσκυλο.

Εσύ σαν αγρότης έδινες ψευδή στοιχεία  στην Ευρωπαϊκή ένωση για την σοδειά και παραγωγή σου(λολ) με ανάγκαζες να αγοράζω και να είσαγω ξένα γεωργικά προϊόντα γιατί προτιμούσες επιδοτήσεις-μπουζούκια-Porsche χωρίς δουλειά παρά εργασία και προσπάθεια. Εσύ σαν συνδικαλήστης έκλεισες όλην την παραγωγική βιομηχανία στην Ελλάδα αυτές τις δεκαετίες και έκανες το Made-in-Greece να αποτελεί είδος προς εξαφάνιση. Είσαι αυτός που αγαπάνε οι Βούλγαροι και οι Τούρκοι μια που τους έστειλες τόσες επενδύσεις.

Είσαι αυτός που τσάκισες τα ταμεία με ψεύτικες αναπηρικές συντάξεις, συντάξεις στα 40(ξέρεις ποίος είσαι), πλαστές συντάξεις. Το χειρότερο είναι δεν έδωσες τίποτα στα ταμεία, ενώ εγώ τα έδωσα όλα και δεν θα δω τίποτα από αυτά. Είσαι αυτός που ζητάς να αυξηθούν οι φόροι γιατί έτσι ζεις, από φόρους των υπολοίπων.

Εγώ ποτέ μου δεν καταδέχθηκα να δουλέψω στο δημόσιο. Δεν είναι δουλεία παραγωγική, αλλά μεταφορά εισοδήματος από μια κοινωνική ομάδα σε μια άλλη. Ήθελα καριέρα στην ελευθερή αγορά. Εσύ όμως έκανες τα πάντα για μια θέση στο δημόσιο, γιατί πολύ απλά αυτό θέλεις: να πληρώνεσαι για μηδαμινή προσπάθεια. Είμαι αυτός που όταν έρχομαι να εξυπηρετηθώ στο δημόσιο με συμπεριφέρεσαι σαν είλωτα που έχει εισέλθει στο προσωπικό σου τσιφλίκι.

Είμαι αυτός που δεν του έδινες πότε απόδειξη και εάν ζητούσα αύξανες την τιμή πολύ παραπάνω (ΦΠΑ και φόρος εισόδηματος) γιατί πολύ απλά δεν τα είχες υπολογίσει πότε να κάνεις σωστή δουλειά. Είμαι αυτός που βλέπει ότι η χώρα του έχει τους πιο ακριβοπληρωμένους ελεύθερους επαγγελματίες. Είμαι αυτός που του ζητούσες «γρηγορόσημο» για να κάνεις απλώς την δουλειά σου.

Τώρα που τα ζωνάρια στένεψαν και εσύ κατεβαίνεις στον δρόμο γιατί τα παραπάνω δεν θα ισχύουν πια, εγώ βρίσκομαι ακόμη στο γραφείο, στο μαγαζί και παλεύω για το μέλλον μου.  Εσύ από την άλλη δίνεις μάχη με νύχια και με δόντια να κρατήσεις την παλαιά τάξη πραγμάτων.

Τόσα χρόνια δεν μίλησα. Δεν κατέβηκα να κλείσω κανέναν δρόμο, καμία επιχείρηση. Τόσα χρόνια μου ρουφούσαν το αίμα και ήξερα ότι το σύστημα είναι εναντίον μου. Με είδες ποτέ να κλείνω καμία δημόσια υπηρεσία? Με είδες ποτές να βγαίνω στους δρόμους και να ζητώ λιγότερο κράτος και λιγότερους ΔΥ? Με άκουσες ποτέ να λέω να βγούνε τα κόμματα από τα πανεπιστήμια?

Σου έχω νέα Ελληναρά! Την έχασες την μάχη. Το ρολόι δεν ξαναγυρνά. Μπορείς να φωνάξεις και να διαμαρτύρεσαι όσο θέλεις, αλλά τον εαυτό σου θα βλάπτεις. Οι μάσκες έπεσαν. Με τις πράξεις σου Ελληναρά έφερες την χώρα στο χείλος του γκρεμού. Το χειρότερο είναι ότι οι ξένοι έχουν την χείριστη άποψη για τους Έλληνες τώρα (δεν κάνουν διάκριση μεταξύ εμένα και εσένα).

Υπάρχει μια διαφορά και είναι τεράστια. Δεν είμαστε τα ίδια άτομα όπως κατάλαβες. Οι Έλληνες στο εξωτερικό διαπρέπουν. Για δες το Λονδίνο πόσες επαγγελματίες από Ελλάδα έχει? Πόσοι φοιτητές σπουδάζουν εκεί? Σε διεθνές επίπεδο οι Έλληνες επιστήμονες έχουν διαπρέψει. Οι Έλληνες στα ναυτιλιακά έχουν κυριαρχήσει. Ακαδημαϊκά Έλληνες υπάρχουν σε πάρα πολλά πανεπιστήμια. Σε πολυεθνικές η παρουσία τους είναι ακόμη ισχυρότερη.

Ναι οι Έλληνες έχουν αξία και την διεκδικούν, δεν τους την χαρίζει κανένας λόγω δάφνες του αρχαίου παρελθόντος. Με προσπάθεια ανεβαίνουν στην σκάλα της επιτυχίας. Τρανό παράδειγμα είναι τα εκπαιδευτικά ιδρύματα. Η μεγαλύτερη εξαγωγή της Ελλάδος είναι οι σπουδαστές στο εξωτερικό. Ο Ελληναράς κατάντησε τα ελληνικά πανεπιστήμια ως κομματικές αρένες, ας τα κρατήσεις εσύ

Κράτησε το Δημόσιο σου, κράτησε και τις πορείες σου, κράτησε τους πολιτικούς σου (όλων των κομμάτων), κράτησε την διαφθορά σου, κράτησε τα λαμόγια σου, κράτησε ότι σου αρέσει. Βγες από την Ευρώπη και από το Ευρώ αφού είσαι τόσο μάγκας. Απλώς από εδώ και στο εξής θα πρέπει να συνηθίσεις χωρίς εμένα. Χωρίς εμένα που έκανα πλάτες για να τρως. Εμένα ξέχασε με. Ξέχασε τους φόρους που πλήρωνα, ξέχασε τις εισφορές.

Ναι Ελληναρά σε κουράστηκα. Εσύ τα τελευταία 2 χρόνια μπορεί να έχεις πάθει Σοκ αλλά έτσι είναι η ζωή: προσπάθεια. Ξέρω ότι σου ήρθε σαν σοκ ότι θα πρέπει να δουλέψεις και να ξεβολευτείς. Στην αρχή είναι δύσκολα, μετά συνηθίζεις. Η ζωή δεν είναι μόνο άνοδος. Εγώ όμως δεν σε αντέχω άλλο. Πάρε την χώρα έξω από την Ευρώπη, έτσι και αλλιώς ποτέ δεν ταιριάξες με τους Ευρωπαίους, μόνο τα λεφτά τους ήθελες.

Εγώ τι θα κάνω? Μην ανησυχείς για εμένα. Εάν είμαι επαγγελματίας με ικανότητες θα βρω δουλειά σε άλλες χώρες. Εάν είμαι επιχειρηματίας θα χρησιμοποιήσω το δαιμόνιο μου να βρω κάποια ευκαιρία. Εάν είμαι Ιατρός, δικηγόρος, μηχανικός θα πάρω και πιο εύκολα βίζα για εργασία σε άλλη χώρα. Θα είναι δύσκολο, αλλά έτσι είναι η πραγματικότητα: χωρίς πολιτικούς νονούς και συντεχνίες. Αφού δεν με σεβάστηκες, θα πάω αλλού που θα με σέβονται.

Πιστεύω στην εξέλιξη και θα εξελιχθώ. Για εσένα δεν είμαι τόσο σίγουρος. Σίγουρα Θα σου λείψω, εσύ όμως καθόλου.

Categories: greece, Misc, opinion
  1. Διηνέκης
    November 3, 2011 at 6:24 pm

    Μάλλον εσύ είσαι ο Ελληνάρας που όποτε βλέπεις τα δύσκολα το βάζεις στα πόδια. Που η ομαδική προσπάθεια δεν σου λέει τίποτα και πειμένεις τον υπερήρωα να σε σώσει. Όλοι οι υπόλοιποι που ανέφερες ξέρουν τι θα πει κοινωνία και ομαδικότητα. Εσύ μάλλον έχεις χαθεί στα παιδικά με τους υπερήρωες που λύνανε απο μόνοι τους τα προβλήματα μιας κοινωνίας. Λοιπόν σου έχω νέα…Δεν υπάρχει superman!!! Μόνο η ομαδική προσπάθεια φέρνει αποτέλεσμα.

    • Antiloufas
      November 4, 2011 at 6:22 am

      mipws eisai dimosios ypallilos?

      • Wordpress
        November 4, 2011 at 9:34 am

        Όχι, δεν είναι δημόσιος υπάλληλος (αν και μπορεί να είναι). Απλά, είναι υπέρ των “κοινωνικών αγώνων” , του “δίκιου του εργάτη”, του “κράτους πρόνοιας” και λοιπών φαιοκόκκινων αποχρώσεων της ψυχαναγκαστικής ιδεολογίας των σοσιαλΗστών-κομμουνιστών και λοιπών… -ιστών!

      • No Future
        October 27, 2012 at 2:04 pm

        Den gnwrizw an einai dimosios ypallilos. Malakas omws einai sigoura.

    • Metanastis
      November 4, 2011 at 6:22 pm

      Ομαδική προσπάθεια κάνατε τόσα χρόνια, γι αυτό είναι πλέον δύσκολο σε μια χούφτα ανθρώπους που αξίζουν να διορθώσουν τα πράγματα! Καθίστε λοιπόν στην Ελλαδα και προσπαθήστε ομαδικά να διατηρήσετε τη κατάσταση! Αυτούς που αξίζουν τους χάσατε! Ειναι αλλου… και θα τους βλέπετε μόνο για λίγες μέρες το χρόνο, για να τους σερβίρετε το καφέ τους στις διακοπές, ως καλά γκαρσόνια της Ευρώπης!

    • Chris F.
      November 5, 2011 at 8:06 pm

      Αν είσαι τόσο ομαδικός όσο λες, να δω ποιο κόμμα θα βγει στις επόμενες εκλογές.. θέλω να πιστεύω αυτό το νέο κόμμα που δεν υπάρχει αλλά όλοι έχουμε σκεφτεί και είναι πολύ μακρυά από αυτά που υπάρχουν σήμερα

    • November 25, 2011 at 9:17 am

      Έτσι ακριβώς είναι. Αυτός είναι ο Ελληνάρας, ο βολεμένος που θέλει να διασώσει τα λίγα προνόμια που του άφησαν.

      ΦΑΚΕΣ ρε… να τρώμε φακές. Τέρμα τα γλειψίματα στην εξουσία για να πάρουμε την δόση μας…

    • Betty
      November 29, 2011 at 1:28 pm

      “Ομαδική προσπάθεια” μήπως εννοείς απεργίες. Από τότε που μπήκα στο Δημόσιο εδώ και πολλά πολλά χρόνια, δεν θυμαμαι άλλη προσπάθεια, από απεργίες για να διεκδικήσουμε το κατιτίς μας. Γιατί κάποιος δεν κάνει ένα πίνακα, π.χ. 20 χρόνια πίσω, που να δείχνει πόσες απεργίες έχουν γίνει στο Δημόσιο των ευρωπαικών χωρώ ν σε σχέση με την Ελλάδα. Γιατί για Μέση και Απω Ανατολή, η λέξη απεργία είναι το πιό σύντομο ανέκδοτο.

  2. Thinker
    November 3, 2011 at 6:48 pm

    Καταπληκτικά !όντως άλλο έλληνας και άλλο ελληναρας! Μην μασάς! αρκετά με δαύτους

  3. Ο ΜΗ ΔΙΗΝΕΚΗΣ!!!
    November 3, 2011 at 10:40 pm

    Διηνεκή θα ήσουν αστείος αν η κατάσταση δεν ήταν τραγική, Θα σου γράφω από τη ΝΥ και τον Καναδά, έχω γνωστούς εκεί. Εσύ, κάτσε εδώ και φάε τις σόλες σου. Το bayoko τελείωσε.

  4. Ellinaras Ellinaridis
    November 4, 2011 at 10:35 am

    Θα σας βρούμε ρε και στο εξωτερικό και θα σας φορολογήσουμε!

    Άσε που τώρα που η Τρόικα μαθαίνει τα κόλπα να δεις για πότε θα τα φέρει στην υπόλοιπη Ευρώπη.

    • Aggeliki
      November 9, 2011 at 8:12 pm

      Χα χα χα, καλό!!!

  5. CK
    November 4, 2011 at 10:41 am

    Και γιατί δεν τα διεκδικούσες τόσα χρόνια από αυτούς που ψήφιζες ? Ποιούς ψήφιζες ?
    Να πας στο καλό ! Γιατί ποτέ δεν έμαθες την λέξη αλληλεγγύη . Δεν χρειαζόμαστε παγκοσμιοποιημένους παρτάκηδες ούτε απολίτικα άβουλα όντα.
    Και τελικά, εδώ είναι Ελλάδα. Σε όποιον αρέσει.

    • Irkas
      November 23, 2011 at 10:08 pm

      ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ
      Αλληλεγγύη: η λέξη ψωμοτύρι στα χείλη του κάθε βολεμένου κομματο-συνδικαλόσκυλου όταν του παίρνουν το κόκκαλο! Όχι μάγκα, εδώ είναι η Ελλάδα ΣΟΥ. Εκείνη που δημιουργήσανε κάτι (πολλά) τυπάκια σαν κι εσένα. Και φυσικά δεν μου αρέσει και στη χαρίζω να την κάνεις ό,τι νομίζεις.

      • theo
        November 24, 2011 at 11:48 pm

        Στον αγωνα ενωμενοι και στην μασα χωριστα. Το απολυτο πιστευω του πρασινοκοκκινου καμματοσκυλου.

    • esquivel
      November 24, 2011 at 6:25 pm

      ise kathisterimenos k se opion aresi

    • Fjkay
      February 19, 2012 at 3:50 am

      Αλληλεγγύη ???.ούτε γνωρίζεται το νόημα της αλληλεγγύης!!
      Πείρα του ανυψιου μου τα παιδεία διακοπές ένα μήνα αμερικη,2008
      Και όταν ήλθα Ελλάδα το 2009 ο πατέρας τους ,ΑΝΥΨΙΟΣ μου ,τον πέταξαν στο δρόμο
      Γιατί δεν μπορούσε να τους προσφερη,λόγω ατυχήματος που παραλίγο να του στοιχιση την ζωη!!,εγω δεν εκανα διακοπές μου ανέθεσαν μια αποστολή,το άτομο αυτο δεν μπορούσε πια να τους προσφερη,έπρεπε κάποιος άλλος να το φροντηση!!,
      Οι χειρότερη φαρα ,,,
      Νεοέλληνες,ένα μίγμα που ούτε μπορώ να το προσδιορησω!!,
      Ρεμαλια,ΛΑΜΌΓΙΑ,καλα σας τα λέει!! Αυτός που έγραψε το αθρο αυτο,
      ΆΝΤΕ ρε και κοφτε τον λαιμό σας ,που θέλετε να πιστεύετε ότι είστε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ!!!
      κάθε πρωί που ξυπνας ,να κανης τον Σταύρο σου ,και να λες δώξασμενοι να είναι οι αρχαίοι έλληνες!!,για την κληρονομιά που μου άφησαν ,
      ΧΩΡΊΣ ΑΥΤΗ ΕΙΣΤΑΙ ΆΓΝΩΣΤΟΙ ΜΕΣ ΣΤΟΥΣ ΆΓΝΩΣΤΟΥΣ!!!ουστ ,,,ξενοπσοναρες,που ούτε ένα ελληνηκο τραγούδι δεν ακούτε,,
      Ελληναρες,ψωναρες,,,,,
      Εθνική εορτή και ούτε μια ελληνηκη σημαία δεν είδα σε κανένα σπίτι!,ουστ!!ΛΑΜΌΓΙΑ
      Τι να προτοθυμηθω απο εσάς,μάλλον το όνομα που άκουγα σε καθημερινή φάση,
      Δεν φωνάζουν φίλο η συγγενή με το βαπτιστικο τους όνομα!!,
      Γιατί τουλάχιστον ο ξερωλας για πρώτη φορα παραδέχεται την αλήθεια
      ΡΕ Μ…..α αυτη είναι το όνομα του κάθε έλληνα!!!!

      • February 19, 2012 at 1:49 pm

        Καταπληκτική ορθογραφία

  6. sophie
    November 4, 2011 at 11:02 am

    Poso sumfwnw mazi sou kai egw panta eniwtha se autin tin xwra opws esy, to thema einai telika oti oi Ellinares uperteroun akoma kai twra pou ftasame edw …den allazoun nootropia. Einai duskolo gia ton Ellina na dei tin megali eikona, den mporei na dei pera apo auton , tin oikogeneia tou kai ton mikro periguro tou.

    Alla pragmatika to ekswteriko pisteueis oti einai i lusi? Ezisa polla xronia eksw kai den dexomai na eimai to anekdoto tou Germanou kai tou Agglou. Gia emena pleon to ekswteriko den einai epilogi.

    • Alexandros
      November 4, 2011 at 11:38 am

      Δεν πρέπει να επιλέγεις το εξωτερικό επειδή απλά τα πράγματα είναι δύσκολα στην Ελλάδα. Το εξωτερικό πρέπει να είναι συνειδητή επιλογή, είτε για επαγγελματικούς ,είτε για συναισθηματικούς λόγους και δεν εξαρτάται απο το αν εχουμε κρίση η οχι.

      Αυτό που λέει ο Στέφανος είναι το εξής – Η Ελλάδα είναι ένα καράβι που βουλιάζει. Θέλω να συνεισφέρω τα πάντα ώστε να μην βουλιάζει. Αν όμως η πλειοψηφεία του πληρώματος, δεν το καταλαβαίνει και βουλιάζουμε, εγώ μάγκες έχω σωσίβιο και ξέρω και κολύμπι.

  7. November 4, 2011 at 11:20 am

    ξεφυτρώνουν οι “Ελληναράδες”

    • Metanastis
      November 4, 2011 at 6:23 pm

      Θέλει ο ελληνάρας να κρυφτεί και η χαρά δεν τον αφήνει!

  8. Xoxos
    November 4, 2011 at 12:07 pm

    Καλήτερα ΠΕΡΗΦΑΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ, ΠΑΡA ΞΕΠΟΥΛΗΜΕΝΟΣ υπηρέτης. Πάνε εσύ να φιλάς κατουρημένες ποδίες….

    ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Η ΘΑΝΑΤΟΣ!

    • November 5, 2011 at 1:20 pm

      Για αυτό δεν θα πάμε μπροστά, θεωρούμε ότι το να είμαστε Ελληνάρες είναι καλό. Επίσης η άποψη ότι αν φύγει κάποιος θα φοράει κατουρημένες ποδιές είναι για πολλά γέλια. Δηλαδή στην Ελλάδα δεν φιλάμε κατουρημένες ποδιές 2 χρόνια τώρα… οκ…

    • staavros
      November 9, 2011 at 4:58 pm

      Εμένα στην Ελλάδα μου το ζητούσαν αυτό. Στα 5+ χρόνια μου σε Ολλανδία και Σουηδία με έχουν αντιμετωπίσει με απόλυτο σεβασμό.

      Κάτσε λοιπόν εσύ εδώ να τις φιλάς.

    • November 12, 2011 at 1:32 pm

      Πανε δες μπαλα και ακου κανα σκυλαδικο ρε παπαρα, που εχεις και αποψη πανιβλακα….

  9. kenny
    November 4, 2011 at 12:39 pm

    exete xasei to noima.kai sta forum kai sta blog den tha lisete tpt alla den ftete esys oute egw pou grafw authn thn stigmi.dystixos h paidia mas einai gia toun poutso kirolektika kai exoume mpei se ena kazani na trogomaste metaksi mas giati etsi mathamai kai megalosame me authn thn nootropia.anti na voithimai o enas ton allon,koitamai pws tha arpaksoume apo ton dipla mas
    gia to diko mas kalo…einai krima pou poloi exoun faei authn thn plisi egkefalou kai exoun synithisei sto psema kai sthn glamouria kai einai dyskolo na alaksoun kai vlepoun to mauro na einai aspro.to karavi exei vouliaksei xronia twra kai an den voithisoumai o enas ton allon na ftasoumai sthn steria tha pnigoumai oloi mazi.sto telos enas tha swthei alla kai autos den tha mpwresei na epiviosei monos.sorry gia ta greeklish kai thn anorthografia mou alla hmoun apo ta paidia pou ekane kopanes sto sxolio kai douleva apo mikros.me opion daskalo kai an katseis tetoia gramata tha matheis

  10. Haris Dermanis
    November 4, 2011 at 12:48 pm

    Στέφανε σε έχω κράξει πολλάκις για τις υπερβολές σου , αλλά σε αυτό το άρθρο πραγματικά γράφεις την αλήθεια και δίνεις δίκιο σε όλους τους Έλληνες που μοχθούμε για πρόοδο τόσα χρόνια.

    Και όσον αφορά όλους που κατηγορείτε το Στέφανο για το ότι δεν συνάδει η επαγγελματική του ιδιότητα με αυτά που γράφει , σας πληροφορώ ότι η οικογένεια του και ο ίδιος είναι σταθεροί αιμοδότες του Έλληνικού κράτους όπως και όλοι οι ελεύθεροι επαγγελματίες. Και ναι λοιπόν ο ελευθερός επαγγελματίας θα επιβιώσει , όπως θα επιβιώσει και ο αξιοπρεπής και απαραίτητος δημόσιος υπάλληλος και λειτουργός. Οι υπόλοιποι ας βρουν τρόπο να είναι χρήσιμοι.

    • Xoxos
      November 4, 2011 at 1:29 pm

      Εαν δεν γουστάρεις ΕΛΛΑΔΑΡΑ πάνε στην Γερμανία, στους ΝΑΖΙ! εμείς εδώ θέλουμε ανεξαρτησία

      • Haris Dermanis
        November 4, 2011 at 3:30 pm

        ασε τα χαρούμενα σε μένα , αν θες να μου απαντήσεις βάλε ονοματεπώνυμο

      • Andreas
        May 27, 2012 at 1:36 pm

        Να συμπληρώσω εγω, ότι εκτός απο τους ελληναράδες, υπάρχουν και οι βλακάρες οι καθυστερημένοι σαν κι εσένα που δυστυχώς ψηφίζουν!!!

  11. November 4, 2011 at 2:45 pm

    ποτε δεν κανω σχολια… μα σημερα θα κανω.. ετσι γιατι εχει καλο καιρο στις Βρυξελλες και ξυπνησα με διαθεση…

    Εφυγα για τον ιδιο λογο απτην Ελλαδα πριν 2 χρονια.. προφανως μου δοθηκε και η ευκαιρια αλλα σιγουρα αν ενιωθα καλα δε θα φευγα κι ολας…

    Αν με ρωτησεις θα σου πω οτι το προβλημα δεν ειναι αποκλειστικα ο Ελληναρας.. για την ακριβεια πλεον πιστευω οτι το προβλημα ειναι πως “Ο Ελληναρας ειναι πολυ Ελληναρας και ο Ελληνας πολυ Ελληνας” .. αυτος που φωναζει, φωναζει πολυ και αυτος που δε φωναζει, δε φωναζει καθολου… δεν ειναι κακο να εκφραζεις αυτο που νιωθεις, οπως κακο δεν ειναι και να δουλευεις.. κακο ειναι μονο να εκφραζεσαι χωρις να προσφερεις, και μονο να προσφερεις χωρις να εκφραζεσαι… αυτη πλεον ειναι η αντιληψη μου για τον κοινωνικο βιο…

    Διοτι μεταξυ μας, οσο φταινε αυτοι που μας εκλειναν τη σχολη και που τους ειχε σιχαθει η ψυχη μου αλλο τοσο φταιγαμε και εμεις που τους αφηναμε να την κλεισουν δε νομιζεις ;

    Φιλικα
    Γιαννης

  12. Xara tou paidou
    November 4, 2011 at 3:01 pm

    Να φύγετε όλοι σας, αλλά θα έρθουμε και θα σας βρούμε! προδοτες! στο γουδί. τα βρίκατε δύσκολα και φύγατε! μπάμιες ε μπάμιες

  13. Ελληναρίδης Ελληναράς
    November 4, 2011 at 4:50 pm

    Εγώ πάντως σου εύχομαι καλή επιτυχία εκεί έξω. Να βγάλεις και 1 ξένο διαβατήριο και να μη γυρίσεις ποτέ. Καθένας εκεί που του αξίζει. Και πρόσεχε μη σου ξεφύγει εκεί έξω ότι είσαι Έλληνας ποτέ. Ντροπή.

    • dreire
      November 7, 2011 at 3:49 pm

      Ayto kataferate… na ntrepomaste oti eimaste Ellhnes!
      Den anagnwrizw aythn thn Ellada… xarisma sas

  14. November 4, 2011 at 4:57 pm

    Πω πω Ελληναραδες στα comments! Οποιος εχει τη μυγα φαινεται!!!

  15. November 4, 2011 at 5:11 pm

    Θα ήθελα να συστήσω σε όλους ψυχραιμία. Στην πραγματικότητα και το άρθρο αλλά και όσοι αντιτίθενται σε αυτό κάνουν ένα μεγάλο σφάλμα. Ξεχνούν την αρετή της διάκρισης. Δεν είναι όλοι όσοι βιοπορούν σε ένα άθλιο σύστημα Ελληναράδες – λαμόγια όπως δεν είναι όλοι όσοι αναζητούν νέους ορίζοντες δειλοί και υπόδουλοι των ξένων.

    Δεν απομυζούν όλοι τον κρατικό κορβανά, δεν παίρνουν όλοι ψεύτικες συντάξεις, δεν παρακαλάνε όλοι για ρουσφέτια, δεν αδικούν όλοι την κοινωνία.

    Όπως επίσης δεν είναι δειλός, ρίψασπις, τσιράκι, και άλλα κοσμητικά όποιος επιθυμεί μια ανοικτή κοινωνία με δίκαιους κανόνες συμμετοχής και την βρίσκει πέρα από τα Ελληνικά σύνορα.

    Υπάρχουν αρκετοί κι από τις δυο κατηγορίες θα μου πείτε. Ίσως. Οι περισσότεροι είναι όμως οι άλλοι είναι αυτοί που μέσα ή έξω από τα σύνορα φωνάζουν «Κι όμως κινείται!» Λογικό είναι όσοι δεν έχουν αυτό που είπα στην αρχή να τους την πέφτουν. Ποιοι; Αυτοί που δεν έχουν την αρετή της διάκρισης. Οι «μουτζαχεντίν της ακινησίας». Που θα τους βρεις; Πάντα κυνηγάνε με λύσσα, διώκουν όποιον τολμήσει να πει πως «κινείται». Στην διαφωνία τους είναι απόλυτοι. Ακούνητοι. Βράχοι.

    Όπως εσείς.

  16. Αστε-ρε-και-οι-μεν-και-οι-δε
    November 5, 2011 at 8:19 am

    Ελληνα, ειμαι η μαμα σου.
    Αυτη που οσο πηγαινες σχολειο, πληρωνα. Που πληρωνα τα αγγλικα σου. Που πληρωσα τα γερμανικα σου. Που σου πηρα το κινητακι σου αγορι μου. Που σου πηρα εκεινο το αμαξακι το μικρο. Που οταν μου ελεγες μανουλα οι αλλοι εχουν καταληψη σου εδινα λεφτα να πηγαινεις στον Παπασωτηριου να παιρνεις βιβλια που σου αρεσουν. Που σου πηρα prepayed να αγοραζεις απο το ebay. Που οταν πετυχες Πατρα, σου νοικιασα. Που οταν ηθελες μεταπτυχιακο μετα, σε πηγα στις Αγγλιες. Που στο στρατο που μου ζοριζοσουνα ειχα παρει το θειο τον Συνταγματαρχη τηλεφωνο και σε φεραμε πιο κοντα. Που σου ειχα αγορασει το σπιτακι μας, που μεγαλωσες και το δηλωσα τιμη αγορας στην αντικειμενικη αξια και οχι στην υπερπολλαπλασια πραγματικη και μετα λεφτα που περισσεψαν σε πηγα πενταημερη.

    Ελληνα, εχω παρει συνταξη στα 40. Ο μπαμπας ηταν ΔΥ. Ο παπους σου που συνταξιοδοτειται αγροτης που δεν πολυπληρωσε εισφορες. Το εξοχικακι μας, Ελληνα, που εκανες μπανακια, που εμαθες κολυμπι, που περασες τα καλοκαιρια, χει πολεοδομικα “λαθακια” που ο ξαδερφος μας “εσβησε” και ενας φιλος “αμελησε” να γραψει στο φυλλο του μηχανικου.

    Οι πατατουλες που σου φτιαχνω καθε μερα Ελληνα, αγοραστηκαν χωρις αποδειξουλα απο τη λαικη απο κατω απο το σπιτι μας, που οι μισοι δεν εχουν καν αδεια δραστηριοποιησης. Οσο εσυ πηγαινες στο ιντερνετ καφε, στη σχολη σου κλπ.

    Οταν κανεις τα κακακια σου ΕΛληνα και πατας το καζανακι, ενας υδραυλικος που δεν εκοψε αποδειξη για να το επισκευασει σε θυμαται αγορι μου. Τα δοντακια σου τα ισια? Το σφραγισματακι σου? Η μανουλα νομιζεις οτι εκοψε για ολα αποδειξουλα? Οτι προτιμησε να τα αφησει αφτιαχτα και στραβουλια στο καμαρι της για ναπαρει αποδειξεις η οτι συμβιβαστηκε?

    Τι θελει να πει εδω η μανουλα, ω Ελληνα?
    Οτι μη φτυνεις εκει που ετρωγες, ακομα και τωρα που χορτασες και εισαι σιγουρος οτι δε θα ξαναγυρισεις να ξαναφας εδω. Ειναι αγνωμοσυνη αγορι μου στη μανουλα

    Και οταν με το καλο πεθανω, ειμαι σιγουρη ω Ελληνα της Αγγλιας και του Μοντρεαλ, αδιαφθορε, νεα γενια, οτι οταν κληθεις απο το συμβολαιογραφο μου να παραλαβεις τα αυθαιρετα, παρανομα κτισματα του Ελληναρα μπαμπα, θα αρνηθεις αηδιασμενος.

    • esquivel
      November 24, 2011 at 6:33 pm

      fisika k tha arnithi giati den ine lamogio san esena k to soi su pu molis mas periegrapses. diavazo ta sxolia aftu tu kimenu k pragmatika ekplissome me ti nootropia pu diakatexi merikus. ksekinisa na diavazo ta sxolia etsi, gia plaka k telika ta diavasa ola!!! den to pistevo, i kathisterisi pai sinnefo.

  17. Αστε-ρε-και-οι-μεν-και-οι-δε
    November 5, 2011 at 8:26 am

    Η μαμα συνεχιζει:

    Μου βγηκες αδιαθφορο. Και σιγουρο οτι εισαι ασπηλο. Και καλυτερο του διπλανου σου.
    Εχεις ολη τη θερμη, τη σιγουρια, οργη και ορμη της Αρειας Φυλης για τα κατωτερα μιασματα γυρω, που σε κρατανε κατω.
    Ισως να επρεπε μια φορα να κανεις και εσυ μια ζαβολια. Να κατουρησεις στη θαλασσα. Να γελασεις δυνατα εν ωρα κοινης ησυχιας. Να βαλεις μια φορα ενα παρανομο λογισμικο. Οσο απιστευτο και να ακουγεται ισως να σε κανει λιγο καλυτερο ανθρωπο, γιατι εισαι μονο ασπρος και βλεπεις τους αλλους μονο μαυρους και η Κου Κλουξ Κλαν ειναι ντεμοντε. Γκρι ειναι ολοι.

    • Alexandros
      November 6, 2011 at 11:17 pm

      Ναι συμφωνώ οτι ολοι είναι γκρι. Υπάρχει όμως μια μεγάλη διαφορά. Οι Έλληνες στους οποίους αναφέρεται ο Στέφανος, είναι ανοιχτό γκρι και θέλουν να πάνε στο άσπρο και υπάρχουν και οι Ελληνάρες που είναι βαθύ γκρι και θέλουν να πάνε στο μαύρο.

      • November 24, 2011 at 9:04 pm

        Σωστός. Εδώ είναι το ζουμί.

  18. takis
    November 5, 2011 at 1:19 pm

    Τζάμπα μαγκιές πάλι; ( Στους Ελληναράδες απευθύνομαι)

  19. Αστε-ρε-και-οι-μεν-και-οι-δε
    November 5, 2011 at 3:23 pm

    Ο μονος ασφαλης τροπος να καταλαβεις ποιος ειναι ΕλληνΑΡΑΣ ειναι να κοιτας ποιος ειναι λεει με σιγουρια οτι ειναι γνησιος ΕΛΛΗΝΑΣ και οι διπλα ελληναΑΡΕΣ.

    Αν καποιος ψαχνεται, ειναι μουδιασμενος, οχι σιγουρος, θεωρει οτι εχει κανει τις κουτσοκελες του, δεν βλεπει μονο στους γυρω του προβλημα αλλα πρωτιστως στον εαυτο του, δισταζει να χαρακτηρισει τον διπλα ΜΟΝΟ ως κλεφτη γιατι εχει επιγνωση οτι και ο ιδιος τα ιδια εκανε, τοτε παιζει και να πετυχες και καναν ολιγο ελληνα (χωρις το ρα).

    Οι σιγουροι και απολυτοι και φωνακλαδες με τα μεγαλα κατηγορω που κουνανε ηθικοπλαστικα τα δακτυλα τους στους αλλους (που παντα φταινε) ειναι οι βεροι ελληναραδες.

  20. Yianni P
    November 5, 2011 at 3:46 pm

    Σε όλους που απαντάνε με έξυπνες ατάκες τύπου “είμαι η μανούλα σου”, σίγουρα έχουν δίκιο κάποιες φορές. Αλλά διαβάζοντας το γράμμα του έλληνα στον ελληνάρα είναι από τις λίγες φορές που ένοιωσα ότι ίσως υπάρχει ελπίδα για την Ελλάδα.
    Γιατί βλέπεις κε. & κα. Χ που με απόλυτη έλλειψη αυτό σεβασμού πηδηξατε την χώρα, είμαι ο Έλληνας που περιγράφει. Ο πατέρας μου ήταν ναυτικός και από τα 21 χρόνια που έζησα στο σπίτι των γονιών μου τον είδα 5-6 απο αυτά· τα υπόλοιπα ταξίδευε για να μας ζήσει. Και μια ωραία μέρα η κυβέρνηση αποφάσισε ότι το ασφαλιστικό του ταμείο είχε πολλά χρήματα όταν τα αλλα δεν είχαν και θεώρησε καλό να τα μοιράσει. Και τώρα ποιος ξέρει αν μετά απο 40 χρόνια στις θάλασσες θα πάρει την σύνταξη του τον επόμενο μήνα. Τουλάχιστον δεν θα ανησυχεί για 40% μειώσεις γιατί δεν περνει αρκετά.
    Και εγώ που σπούδασα στο εξωτερικό, δουλεύοντας γιατί η μανουλα μου δεν είχε κλέψει λεφτά να μου στείλει· σε νοίκι έμεναν όλη την ζωή τους, γύρισα για να αρχίσω δικιά μου δουλειά στη Ελλάδα.
    Καα αφού παλεψα και ίδρωσα για να την δουλειά μου, σιχαθηκα τις συνεχείς απαιτήσεις για γρηγοροσημα, ρουσφέτια, ετεροχρονισμένες επιταγές, την έλλειψη επαγγελματισμού, τις απεργίες και την ανοχή για κάθε είδους παρανομία και σηκώθηκα και έφυγα ξανά για το εξωτερικό. Και τώρα στη Αμερική εδώ και 13 χρόνια, πάω καλά. Και τουλάχιστον ξέρω ότι, όταν οι Ελληναρες που συνεχίζουν να πηδάνε την χώρα ακόμα και τώρα, την σπρώξουν ακόμα πio κάτω, θα μπορώ να προσφέρω μια στέγη και ένα πιάτο φαΐ στους γονείς μου που δούλεψαν σκληρά και τίμια για να μου δώσουν το παρόν και το μέλλον μου.

    • Aggeliki
      November 9, 2011 at 9:15 pm

      Υπέροχο το σχόλιό σου, Γιάννη.
      Αλλά όσο καλά κι αν τα λες, αυτοί —οι Ελληναράδες που λυσσομανάνε εδώ, σ’ αυτό το post, με τα ελεεινά τους σχόλια περί δήθεν ομαδικότητας, αλληλεγγύης κλπ.— δεν καταλαβαίνουν τίποτα… δυστυχώς για όλους μας.

      Αν όλοι αυτοί σταματούσαν για λίγο να πασχίζουν για το “ευρύτερο καλό”, όπως ο κάθε φασιστοειδής εξυπνάκιας ανάμεσά τους το αντιλαμβάνεται και προσπαθεί να το επιβάλλει στους άλλους με βίαιο ακτιβισμό, νομίζοντας ότι έτσι προσφέρει στην “κοινωνία”…

      Αν όλοι αυτοί κοιτούσαν για λίγο μόνο τον εαυτό τους, την οικογενειά τους, τη δουλειά τους και το καλώς εννοούμενο και κατασυκοφαντημένο ατομικό τους συμφέρον, και έκαναν ό,τι καλύτερο μπορούσαν για την προσωπική τους πρόοδο και βελτίωση, με αξιοπρέπεια, χωρίς να την εξαρτούν από την “καλή” θέληση άλλων (από ρουσφέτια και λαμογιές)…

      Αν σταματούσαν να “αγωνίζονται” με το ευγενές(;) κίνητρο της “αλληλεγγύης” για το καλό το δικό μου (μα πώς στο διάολο ξέρουν αυτοί ποιο είναι το δικό μου καλό;;;) και της “κοινωνίας” (της ποιας;;), χωρίς ούτε εγώ ούτε καμία κοινωνία να τους έχουμε ποτέ δώσει τέτοια εξουσιοδότηση…

      Αν αντί να αγωνίζονται γι’ αυτά, αγωνίζονταν να αλλάξει το πολίτευμα και οι νόμοι προς την κατεύθυνση της δημοκρατίας και της ελευθερίας…

      Τότε ίσως τα πράγματα να ήταν πολύ καλύτερα για όλους μας.

      Φιλικά
      Αγγελική Κουτσούκου
      Ελεύθερη επαγγελματίας, χωρίς εξοχικό — ούτε αυθαίρετο ούτε νόμιμο.

    • November 24, 2011 at 10:48 am

      Α ‘γεια σου!!!!

  21. takis
    November 6, 2011 at 11:45 am

    Πες τα Χρυσόστομε!!!

  22. Jo
    November 7, 2011 at 1:59 pm

    Πολύ θα ήθελα να γυρίσω στην Ελλάδα μια μέρα… να τη στηρίξω και να συμβάλω στην οικοδόμησή της… Όμως λυπάμαι πολύ αλλά, ως νομοταγής και φορολογούμενος πολίτης οποιασδήποτε χώρας, θεωρώ τους φόρους μου επένδυση, και το δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην υγεία και στην ασφάλεια δεν πρέπει να μου το στερήσει και να μου το αμφισβητήσει κανείς. Πληρώνω φόρους, για να έχω ένα ΕΛΑΧΙΣΤΟ σύστημα υγείας, να μη φοβάμαι ότι το νεογέννητο μωρό μου θα πεθάνει από αιμορραγία γιατί τα τσιμπιδάκια για τον ομφάλιο λώρο ήταν φθηνιάρικα λόγω περικοπών ή λόγω ατασθαλιών στις δημόσιες συμβάσεις, για να έχω ένα ΕΛΑΧΙΣΤΟ εκπαιδευτικό σύστημα, να μη φοβάμαι ότι ο γιος μου θα είναι αιώνιος φοιτητής και θα χάνει χρόνια απ’το μελλοντικό εισόδημά του, όχι λόγω επιλογής αλλά επειδή οι εξεταστικές χάνονται λόγω καταλήψεων και απεργιών, να έχω μια ΕΛΑΧΙΣΤΗ σύνταξη, χωρίς να φοβάμαι ότι η ατιμωρησία και η παντελής έλλειψη ελέγχου επιτρέπουν σε πεθαμένους ανάπηρους να αδειάζουν τα ταμεία από τις δικές μου, στην τελική, αποταμιεύσεις, να αισθάνομαι στο ΕΛΑΧΙΣΤΟ ασφαλής, όταν μου διαρρήξουν το σπίτι να ξέρω ότι η αστυνομία θα έρθει, έστω και για το θεαθήναι, και όχι ότι θα μου απαντήσουν όταν πάρω τηλέφωνο ότι έχουν μόνο ένα περιπολικό για όλη την περιοχή και ότι δεν μπορούν να κάνουν τίποτα…
    Είναι εύκολο να κατηγορεί κανείς αυτούς που ζουν εκτός συνόρων. Αλλά τουλάχιστον αυτοί δεν επιβαρύνουν το ελληνικό σύστημα όσο κάποιοι που ζουν εντός και που έχουν και μεγάλο στόμα…

  23. ANTHRWPOS ME SYNEIDHTOTHTA KAI SYNEIDHSH
    November 7, 2011 at 4:34 pm

    Wraio kraksimo alla aneparkes …k se arketa shmeia me lantthasmenes apopseis …….to thlibero einai oti men k de pou eida sta sxoleia dn diathetoun kritikh skepsh…..kalo einai na kathgoroume ts allous gia ola alla na blepoume k ti kanoume oi idioi…me thn anoxh mas pou einai synenoxh ….i gia thn enoxh mas pou thn thewroumai amelitea…..oso malakas einai o ellinaras k to kommatoskylo allo toso einai k euhpolhptos kai nomotaghs ELLINAS……pou elege etsi einai ta pragmata k den ekane kati gia na beltiwsei thn katastash para mono synexize na EKSELISETAI me to DAIMONIO tou …Wraios strouthokamilismos…..”Oso plhrwnw forous k eimai nomotaghs k Psifizw Symbatika analoga poios tha ferei nomous pou me symferei. ….alla h KATASTASH dn kanei diakriseis k tha gamisei kosmo k kosmaki se olo ton KOSMO oxi mono sthn ELLADA……opote apla tha pate oi Men na baletai to kefalaki sas se allh trypa sto ekswteriko gia synexistei o strouthokamilsmos sas gia kapoia periodo……….mexri na grapsete to epomeno keimeno p.x. gia tous Germanarades sympolites sas…..pou eseis gia akoma mia fora dn tous Antimetwpisatai alla tous agnohsate gia na kallierghsetai to DAIMONIO SAS k na EKSELIXTHITE …….AMA DN ALLAKSEI H SYNEIDHTOTHTA K H SYNEIDHSH TWN ANTHRWPWN DN GINETAI TPT>>AMA DN ANTIMEPWPISEIS OLOUS AUTOUS POU KATAKRINEIS K TOUS ONOMAZEIS EITE “ELLINES” EITE “ELLINARADES” POU EINAI 2 OPSEIS TOU IDIO NOMISMATOS TOTE EISAI AKSIOS THS MOIRAS S DAIMONIE EKSELIKTIKE HOMO ERECTUS GIATI HOMO SAPIENS DN EISAI GIATI AMA HSOUNA THA ANTLAMBANOSOUNA OTI H ANAGKAIOTHTA NA EKSERGETHEIS KAI NA EPANASTATHSEIS EINAI TOSO MEGALH POU DEN SOU AFHNEI PERITHWRIA METATOPISHS TWN EUTHYNWN SE ALLOUS OUTE NA SYNEXISEISNA AGNOEIS…….GINE ENAS ANEKSARTHTOS ENERGOS POLITHS POU MAXETAI GIA DIKAIWMATA TOU K TA DIKAIWMATA TWN SYNATHRWPWN TOU…….K META DN THA ONOMAZEIS TON EAYTO S ME ALLES ONOMASIES EKTOS APO ANTHRWPO TO OPOIO SHMAINEI KOITAW PSHLA K EKSELISOMAI!!!!!!

    • Alexandros
      November 8, 2011 at 5:35 pm

      Όταν πήγαινα Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές- κομματόσκυλα ήταν τόσοι πολλοί και τόσο οργανωμένοι, που εαν αντιδρούσες ουσιαστικά, έτρωγες και ξύλο. Η αστυνομία δεν μπορούσε να μπει μέσα και οι καθηγητές τα έκαναν τατσι μητσι κώτσι με τα κομματόσκυλα. Υπήρχαν πολλοί που δεν ανέχονταν την κατάσταση , αλλά δεν μπορούσαν να μιλήσουν όντας απροστάτευτοι και ανοργάνωτοι. Δεν μπορείς να τους κατηγορείς για ανοχή και να εξισώνεις αυτή την ανοχή με τον τραμπουκισμό των ελληναράδων φοιτητών κομματόσκυλων.

  24. εργάτης
    November 7, 2011 at 8:30 pm

    ειμαι ο εργάτης σε εργαστάσιο της ΝΟΥΝΟΥ που παίρνει 800 ευρώ, δεν εχω αρκετά χρήματα για να στείλω τα παιδιά μου στα φροντιστήρια για να σπουδάσουνε. δουλεύω 8:30 ώρες καθε εργάσιμη μέρα. και δεν είμαι καθόλου τεμπέλης.
    ΞΕΡΩ πως τα κέρδη της ΝΟΥΝΟΥ είναι τεράστια αλλα το εισοδημα μου ολο πάει και μικραίνει.
    γιατι??
    γιατι υπάρχεις εσυ!!
    ο βολεμμένος εξυπνάκια που κανει κριτική!!
    που δεν ξέρει να αγωνίζεται και κλαίει μπροστα στο pc του.
    στο ΚΑΛΟ!! καλα να περασεις εκει που θα πας, βγαλε όσο χρήματα γουστάρεις αν αυτο σε ευχαριστεί!!

    • Pare-na-xeis
      December 4, 2011 at 3:12 pm

      Και πόσα θες να πέρνεις ρε εργάτη της ΝΟΥΝΟΥ που μας το παίζεις και υπεράνω κριτικής? Άμα νομίζεις ότι αξίζεις παραπάνω, πάνε βρες αλλού δουλειά ή πούλα κουλούρια – παραπάνω θα βγάζεις. Ο κάθε πικραμένος θα μας πεί να μην μιλάμε επειδή νομίζει ότι η άτιμη η κενωνια του χρωστάει την πισίνα του,

  25. kostas
    November 7, 2011 at 11:15 pm

    Προβληματίζομαι … Ομολογώ ότι είμαι από αυτούς που προσπαθούν γενικά να πηγαίνουν με το σταυρό στο χέρι. Δεν είμαι άγιος αλλά οι γονείς μου με μάθανε να σέβομαι τον διπλανό μου. Δέχομαι ότι είχα άνετα παιδικά χρόνια. Οι γονείς μου αξιοπρεπώς κατάφερναν να μου παρέχουν ότι χρειάζομαι χωρίς να θεωρούμαστε πλούσιοι. Όντως με σπούδασαν και όντως βάλανε βύσμα ώστε να μην ξενιτευτώ στον στρατό. Δεν νιώθω ότι πρέπει να απολογηθώ για το ότι μέχρι τη στιγμή που ανεξαρτητοποιήθηκα όλα μου πήγαν καλά. Αλλά από την άλλη δεν ξέρω αν θα ήμουνα ο ίδιος άνθρωπος αν οι γονείς μου ήταν χωρισμένοι, αν καυγαδίζανε συνέχεια, αν δεν υπήρχαν τα λεφτά για να σπουδάσω, αν αν αν… Δεν μπορώ να κατηγορήσω κανέναν για τη συμπεριφορά του. Παρότι τρελένομαι όταν περνάει ο τύπος με τη μηχανή και τρέμει η πολυκατοικία απο την εξάτμιση, και θα ήθελα πολύ να μάθω τι ευχαρίστηση βρίσκει… ξέρω οτί μάλλον έτσι πρέπει να καλύψει μια απέραντη ανασφάλεια … να φωνάξει σε όλους ότι υπάρχει… άρα απλά θα πρέπει να μάθω να τον ακούω. Άλλωστε ο πιο διάσημος σύγχρονος Έλληνας, ο Ζορμπάς, κάθε άλλο παρά ήρεμος και καθώς πρέπει ήταν. Παρότι δεν είμαι έτσι, πιστεύω ότι αυτά τα χαρακτηριστικά του Έλληνα δεν πρέπει να εκλείψουν. Φωνακλάς, μαγκάκος, αυθόρμητος κι ας ενοχλεί λίγο καμιά φορά. Ο Ζορμπάς βέβαια δεν θα γινόταν ποτέ δημόσιος υπάλληλος για να πέρνει ένα μισθό και να κάθεται, δεν θα έσπαγε ποτέ το μαγαζί του γείτονα επειδή το δικό του δεν πάει καλά, δεν θα ζήταγε ποτέ λεφτά κάτω από το τραπέζι, δεν θα γινόταν ποτέ πολιτικός για να απολαμβάνει προνόμια και πλούτη…. και πολλά άλλα δεν.
    Κάπου στον δρόμο χάσαμε τον Ζορμπά μέσα μας. Τσακωνόμαστε μεταξύ μας για το ποιος είναι Ελληνας και ποιος Ελληνάρας και δεν βλέπουμε ότι αυτοί που μας φέραν εδώ συνεχίζουν ανενόχλητοι (σχεδόν τους παρακαλάμε τις τελευταίες μέρες) να μας κατακλέβουν.
    Αυτό που δεν έχουμε καταλάβει είναι ότι το χρέος δεν είναι δικό μας. Ακόμα και οι μισθοί των άχρηστων Δ.Υ. δεν νομίζω ότι φτάνουν τα ποσά που φύγανε στα σκάνδαλα, σε υποβρύχεια σε χρηματιστήρια σε ομόλογα, σε σε σε…..
    Μπορεί να κάνω και λάθος αλλά νομίζω ότι αν κάποιος ερχόταν να πάρει το χωράφι του Ζορμπά λόγω του ότι κάποιος άλλος το είχε χάσει στα χαρτιά, θα έτρωγαν πολύ ξύλο και οι δύο.
    Μπορεί όμως να κάνω και λάθος…

    • Alexandros
      November 8, 2011 at 5:37 pm

      Ναι κάνεις – ψάξε το άρθρο του Κώστα Στούπα “Ποιός ευθύνεται για την χρεοκωπία της χώρας” στο capital.gr

  26. November 8, 2011 at 3:31 pm

    ΕΡΕΥΝΩ!!! ΑΡΑ ΥΠΑΡΧΩ !!! ( What the Bleep Do We Know? ) ΝΑ ΠΕΙΣ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΦΥΤΟΥΛΑΣ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΟΛΗ Η ΤΑΞΗ
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΓΛΥΦΕ ΤΟΥΣ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΒΑΛΟΥΝ ΣΗΜΑΙΟΦΟΡΟ ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΕΝΩ ΕΙΧΕ ΚΟΡΜΟΣΤΑΣΙΑ ΚΟΥΑΣΙΜΩΔΟΥ,
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΚΑΡΦΩΝΕ ΤΟΥΣ ΣΥΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ..
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΟΣ, ΠΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ 20 ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΟΥΣΑΝ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ Η ΑΙΤΙΑ ΚΑΙ ΧΑΛΑΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΟΥ..
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΟΤΑΝ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΣΑΝΕ ΗΤΑΝ ΚΡΙΣΕΩΣ !!!
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΦΥΓΕ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ..
    ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΓΥΡΙΣΕ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ‘Η ΕΒΑΛΕ ΜΕΣΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ Ι4-Ι5 ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΒΟΛΕΨΑΝΕ ΟΙ ΔΙΚΟΙ ΤΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΣΕ ΚΥΡΙΛΕ ΘΕΣΗ.
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΕΠΕΙΤΗΔΕΣ ΤΗΝ ΟΥΡΑ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ, ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ, ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑ, ΕΧΕΙ ΔΙΑΛΕΙΜΜΑ ΣΤΙΣ 11 ΚΑΙ 11:00′:01” ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΝΑ ΤΡΩΕΙ ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ,. ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΤΟΜΑΧΙ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΡΟΛΟΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΕΞΕΡΕΣΕΙΣ ΛΟΓΩ ΦΟΡΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!!
    ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΧΑΛΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΠΟΥ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΡΕΜΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΟΒΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΣΚΥΒΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΙΑ ΖΩΗ !!!!!!
    ΕΣΥ ΦΙΛΕ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕΣ ΠΩΣ ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟ ΟΤΙ ΑΝΟΙΚΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΛΙΤ ΚΑΙ ΜΕ ΧΑΡΑ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΙΑ ΕΓΙΝΕΣ ΜΕΛΟΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΟΑ ,ΚΑΙ ΠΑΣ ΚΡΥΦΑ ΤΑ ΒΡΑΔΥΑ ΦΟΡΩΝΤΑΣ ΜΑΥΡΗ ΜΑΚΡΥΑ ΚΑΜΠΑΡΤΙΝΑ, ΕΝΩ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ΚΟΥΣΤΟΥΜΙ ΣΟΥ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΤΡΙΝΓΚ ΣΟΥ ΣΦΙΓΓΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΟΞΥΡΙΣΜΕΝΟ ΣΟΥ ΠΡΩΚΤΟ
    ΛΑΜΒΑΝΕΙΣ ΜΕΡΟΣ ΣΕ ΣΑΤΑΝΙΣΤΙΚΕΣ ΛΑΤΡΕΙΕΣ ΚΑΙ ΟΡΓΙΑ, ΑΔΙΑΦΟΡΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΗ ΣΟΥ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΚΑΘΩΣ ΣΤΟ ΜΟΝΟ ΠΡΑΓΜΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΨΕΣ ΗΤΑΝ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΚΑΙ Η ΠΑΣΗΣ ΘΥΣΙΑΣ ΕΞΟΥΣΙΑ!!!
    ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΠΟΥ ΣΤΑ ΒΑΘΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕΣ ΩΣ ΕΦΙΑΛΤΗΣ , ΝΕΝΕΚΟΣ , ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ , Η’ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΓΕΡΟΛΑΔΑΣ ΚΟΥΚΟΥΛΟΦΟΡΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΔΙΔΕΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΣΟΥ, ΕΝΩ ΕΓΩ Ο ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ Ο ΞΥΠΟΛΥΤΟΣ ΕΙΜΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΡΑΦΗΚΕ ΩΣ ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΩΛΟΚΩΤΡΟΝΗΣ, ΑΘ. ΔΙΑΚΟΣ, ΓΛΕΖΟΣ , ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗΣ Η’ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΟΥ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ ΕΓΩ ΘΑ ΜΕΙΝΩ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΗ ΜΟΥ ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΝ ΧΤΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΑΠΕΙΝΟΣ ΦΤΩΧΟΣ ΑΛΛΑ ΠΕΡΙΦΑΝΟΣ ΕΝΩ ΕΣΥ ΜΑΖΕΨΕ ΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΗΓΑΙΝΕ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΑΝΟΙΚΕΙΣ..
    ΚΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΛΕΙΨΕΙΣ ΟΥΤΕ ΕΜΑΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ !!!!!!!!!!!
    Πριν από 50 λεπτά · Μου αρέσει! · 5

    Kim Asta Etsi akribws !!! Aytos poy egleife, gleifei kai 8a gleifei koloys mexri na pe8anei !!! Aytos poy skwtose ton Karaiskakh kai opoioys alloys polemesan gia thn patrida mas, aytos poy bgainei sta kanalia kai mas leei na skypsoyme kai allo… giati proswpika aytonoy toy aresei !!! OYST re skyle, ypotaktiko zwo twn ebraiwn, OYST apo dw…
    Πριν από 31 λεπτά · Δεν μου αρέσει · 3

    Nikos Kokkinos αυτος θα την κοπανισει και οταν βγαλουμε το φιδι απο την τρυπα….! τσουπ νατος παλι. εμεις ομως θα την βγαλουμε παλι απο τα κοκκαλα της τα ιερα! και ας πληρωσαμε τα κερατα μας.
    Πριν από 28 λεπτά · Δεν μου αρέσει · 3

    • November 24, 2011 at 11:00 am

      ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΝΕΟ-ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΠΟΓΟΝΑ, ΝΑ ΒΡΙΖΕΤΕ ΟΣΟΥΣ ΦΕΥΓΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΟΤΑΝ ΣΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ(μιας και αυτη δεν εχει τιποτα πλεον να δειξει), ΝΑ ΠΕΡΙΦΑΝΕΥΕΣΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΤΕΥΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΟ ΔΑΙΜΟΝΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ,… ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ(κομπλεξικη) ΑΞΙΑ.

      ΕΣΕΙΣ ΚΑΤΟΥΡΙΣΑΤΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗ ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΗΛΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΑΣ. ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΟΜΩΣ ΠΑΤΡΙΔΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΟΙΑ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ…..ΚΙ ΟΧΙ ΣΚΥΛΟΥΣ.

      …και εν τω μεταξυ, τα κατουρα βρωμισανε απαισια. Ζηστε εσεις, εκει που σας εμαθε η δικη σας μανα…

  27. November 8, 2011 at 4:33 pm

    +1000 Στέφανε, όποιος κατάλαβε κατάλαβε. Οι υπόλοιποι περιμένετε την επόμενη δόση σαν πρεζόνια.

  28. November 8, 2011 at 5:12 pm

    Αν κάποιος είναι ικανός αγόρι μου…μπορεί να τα καταφέρει παντού…
    Ο ικανός δεν χάνεται ποτέ κ πουθενά…

    Πολύ δε περισσότερο εκεί που οι ρίζες του παραμένουν στο έδαφος που τόσα χρόνια τον έτρεφε και τον πότιζε για να γίνει αυτό που είναι…και δεν ρισκάρει τα χρόνια του να πειραματίζεται σε ξένα χώματα… Ο χρόνος είναι πολύ πιο πολύτιμος απ’ όσο μπορείς να φανταστείς…

    Νομίζεις η Ελλάδα ήταν πάντα αυτό που βίωσες εσύ κάτω από τις συνέπειες μόχθου των παππούδων σου και των γονιών σου???
    Ή νομίζεις πως τότε δεν υπήρχαν “Ελληνάρες” όπως τους αποκαλείς κ περιγράφεις…

    Κάτω από την ομπρέλα της χρυσοπληρωμένης παιδείας σας στο “χ” ως επί το πλείστον εξωτερικό…που φυσικά κατέχει περισσότερα κ αξιότερα…(τόσα που κόστισε), αλλά που όπως κ αν έχει κι όσο κι αν μοσχοπληρώθηκε…ποτέ δεν θα φτάσει να είναι ΠΕΙΡΑ…ένα θα σου ζητήσω να αναλογιστείς…

    Στο γράμμα σου, σε κάποια ελάχιστα σημεία θα με βρεις σύμφωνη, όμως…
    Τι είναι αυτό που σε έκανε να επιτρέπεις να συνυπάρχουν και να συμβαίνουν όλα αυτά που αναφέρεις γύρω σου χωρίς την δική σου αντίδραση??? Γιατί το άφησες να παραμένει κ ακόμα χειρότερα να εξελίσσετε??? Εσύ που είχες πιο αξιόλογη παιδεία από εμάς…
    Γιατί κοίταζες την δουλειά σου θα μου πεις, δεν είχες χρόνο, ίσως…κ γιατί αν δεν υπήρχαν αυτοί, εσύ δεν θα ξεχώριζες….θα σου πω εγώ…φαινομενικά…

    Ποια είναι η κοινή συνισταμένη του Έλληνα που περιγράφεις και προσδίδεις ως ορισμό και στον εαυτό σου, από του Ελληνάρα που απεχθάνεσαι…πλην το γενέσιον των λέξεων…έχεις αναρωτηθεί??? Θα σου δώσω μια απάντηση κι αν θέλεις αναλογίσου την…

    Σ αυτούς που περιγράφεις αγόρι μου, με την πείρα μου ένα διακρίνω…

    Ως νοοτροπία κι οι δύο επιθυμούν κ επιδιώκουν τ ι ς ε ύ κ ο λ ε ς λ ύ σ ε ι ς…

    Μεν ίσως για διαφορετικούς λόγους…αλλά η βάση πάντα είναι ο εαυτός τους και το εύκολο…

    Σκέψου κι αυτό…

    Αν κάποιος είναι ικανός αγόρι μου…μπορεί να τα καταφέρει παντού…
    Ο ικανός δεν χάνεται ποτέ κ πουθενά…Ακόμα και στην Ελλάδα…

    Στέλλα Χ.
    Μια Ελληνίδα μάνα

    • Alexandros
      November 8, 2011 at 5:41 pm

      (Τι είναι αυτό που σε έκανε να επιτρέπεις να συνυπάρχουν και να συμβαίνουν όλα αυτά που αναφέρεις γύρω σου χωρίς την δική σου αντίδραση??? Γιατί το άφησες να παραμένει κ ακόμα χειρότερα να εξελίσσετε??? Εσύ που είχες πιο αξιόλογη παιδεία από εμάς)

      Μήπως γιατί έτσι βρήκε την κατάσταση όταν ήρθε σε αυτό τον κόσμο, και η μάνα του του έλεγε να μην μιλάει και να κρατά το στόμα του κλειστό γιατί δεν υπάρχει κράτος δικαίου να τον προστατεύσει και οτι όπως λέει και ο Σημίτης “Αυτή είναι η Ελλάδα” ???

      Το άρθρο του πως το εκλαμβάνεις, αν όχι ως αντίδραση ? Τι ήθελες να κάνει παραπάνω ? Να βγαίνει και να συλλαμβάνει κουκουλοφόρους ? να κυνηγάει εκείνους που φοροδιαφεύγουν ? Ε ?

      • November 8, 2011 at 6:22 pm

        Μόνο που δεν βρήκε μόνο αυτά…αλλά κ πολλά άλλα που ευχαρίστως καλοδέχτηκε και γεύτηκε,…όλα στη ζωή όμως έχουν δύο όψεις…
        Θες το νόμισμα κ υποχρεωτικά θα δεχτείς και τα γράμματα και την κορώνα…
        Αν θελήσεις να έχεις μόνο την κορώνα… τότε πολύ απλά δεν θα έχεις καν νόμισμα…

        Οι επιλογές δικές σας… αλλά να ξέρετε πως στη ζωή δεν γίνεται να έχουμε ότι θέλουμε, όπως το θέλουμε, την ώρα που το θέλουμε…αναίμακτα…όλα έχουν το κόστος τους…
        Όπως έγραψα και πριν…πάντα υπήρχαν όλα…η Ελλάδα έχει βιώσει κ πολύ χειρότερες μέρες…

        Το άρθρο του το αντιλαμβάνομαι ως αγανάκτηση διοχετευμένη σε λανθάνουσα κατεύθυνση…

        Άποψη μου…αν κοιτούσε ο καθένας να κρίνει και να καλλιεργήσει τον εαυτό του…τότε το σύνολο θα ήταν πολύ καλύτερο…οι εύκολες λύσεις δεν καλλιεργούν τους ανθρώπους…αντίθετα εξακολουθούν προσωρινά να τους προσφέρουν λανθασμένο και πλασματικό βόλεμα… Το μεγαλύτερο φρόνημα του ανθρώπου είναι η διάκριση και η ταπεινότης… Απ’ το να κατηγορούμαι ο ένας τον άλλον…ας δώσουμε τα χέρια να βοηθηθούμε να γίνουμε καλύτεροι….

        Κανείς από αυτούς που περιγράφει δεν είναι Έλληνας….
        Ο Έλληνας διαθέτει ήθος, αξίες, ψυχική ρώμη και φιλότιμο…κ είμαι σίγουρη πως αν σκεφτείτε όλο κ κάποιον θ’ ανακαλύψετε στο περιβάλλον σας…έστω κι έναν…κ μην ξεχνάτε…παντού τα πάντα…μην νομίζετε πως οι ξένοι είναι καλύτεροι Άνθρωποι…ένα κακό που έφαγε την Ελλάδα είναι η ξενομανία των παιδιών της…

        Όπως κι αν έχει…να ξέρετε πως κ θα μας λείψετε και θα σας λείψουμε…όποιοι κι αν είστε κ όποιοι κι αν είμαστε…γιατί απλά είστε από το δικό μας χώμα…από το δικό μας αίμα…από την δική μας οικογένεια… Καλή φώτιση να έχετε και καλή τύχη σας εύχομαι ότι κι αν κάνετε…
        Να είστε πάντα καλά!

    • Haris Dermanis
      November 10, 2011 at 9:02 am

      Κ.Στέλλα Χ., ο Στέφανος δεν μίλησε για τον ικανό αν δώσατε την δέουσα προσοχή. Μίλησε για τη χώρα. Ο ικάνος εννοείται πως θα βρει την ακρή του. Το ζήτημα είναι το κράτος μας να βρει την άκρη του. Να μην έχουμε πολιτικά ανδρίκελα που το αναστημά τους φτάνει μέχρι το πολύ το ύψος της παντόφλας των εταίρων μας. Να μην είναι το όνειρο του Έλληνα το δημοσιουπαλλίκι , αλλά το δημόσιο να προσλαμβάνει μόνο τους ικανότερους. Να έχουμε ένα σταθερό φορολογικό και εργασιακό καθεστώς έτσι ώστε οι κόποι των προηγούμενων γενεών να έχουν αντίκρυσμα. Να μπορούμε επιτέλους να λέμε ότι είμαστε Έλληνες και να μην μας κοιτάν με μισό μάτι λες και είμαστε απόγονοι των Ρομά. Όλα αυτά όμως για να γίνουν δεν πρέπει να είμαστε Ελληναράδες και να μπορούμε να δούμε και λίγο πέρα από το προσωπικό μας συμφέρον, για να λειτουργήσουμε επιτέλους σαν Ευρωπαικό Κράτος.

      • Alexandros
        November 11, 2011 at 2:05 am

        Συγγνώμη αλλά απο που και ως που το να σκέφτεται η να αναγκάζεται να φύγει ο Στέφανος για το εξωτερικό επειδή δεν αντέχει εδω πέρα, κρίνεται απο εσάς σαν ΕΥΚΟΛΗ επιλογή και σαν ΒΟΛΕΜΑ ? Πιστεύετε οτι είναι μια απόφαση χωρίς ψυχολογικό κόστος ? Θα τρελαθούμε τελείως μου φαίνεται…..

        Και επειδή βρήκε κάποια πράγματα και τα καλοδέχτηκε τι πάει να πει ? Οτι θα πρέπει να βγάλει και τον σκασμό, για να αισθάνεστε εσείς καλύτερα με τον εαυτό σας ? Πως θα θέλατε εσεις να διοχετεύσει την αγανάκτησή του, που την θεωρείτε και λανθασμένη απο πάνω ?

        “Κανείς από αυτούς που περιγράφει δεν είναι Έλληνας…” – Σοβαρά ? Τότε γιατί τυχαίνει να ξέρουμε ΌΛΟΙ τουλάχιστον απο έναν ??? Που ζούνε αυτοι ? Στην Ουγκάντα ?

        “Απ’ το να κατηγορούμε ο ένας τον άλλον…ας δώσουμε τα χέρια να βοηθηθούμε να γίνουμε καλύτεροι….” – Όσο οι Ελληνάρες αποποιούνται των ευθυνών τους, αυτό είναι αδύνατον….

        Με όλο τον σεβασμό, πιστεύω πως ακολουθείτε μια πολύ γνώριμη τακτική που παρατηρώ παντού γύρω μου. Έχετε αποτελέσει μέρος του προβληματος και επειδή δεν τα έχετε καλά με τον εαυτό σας ψάχνετε την ηθικοποίηση της πράξης σας η της απραξίας σας ( το εθνικό σπορ του Ελληνάρα). Μην υποβαθμίζετε εκείνους που τόλμησαν να πάνε ένα βήμα παραπέρα απο εσάς (άλλο ένα εθνικό μας σπορ)

  29. Κανένας
    November 9, 2011 at 2:57 am

    Δεν ξέρω αν είναι πασοκάκι η οτιδήποτε άλλο ο αρθρογράφος αλλά αν ακολουθήσετε την ροή του άρθρου και δεις από που ξεκινάει θα καταλάβετε πολλά πράγματα…

    Αυτά για όσους έσπευσαν να δώσουν τα εύσημα σε ένα άρθρο άκρως προπαγανδιστικό…

    Μπορεί να είμαστε ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ όπως μας περιγράφει ο αρθρογράφος αλλά σίγουρα ηλίθιοι δεν είμαστε…
    Στο καλό παλληκάρι μου, καλό ταξίδι.
    Εδω ειναι η πατρίδα μας, εδώ θα μείνουμε να πολεμήσουμε και τον Γιωργάκη σου αλλά και τον δίδυμο αδελφό του, τον Αντωνάκη

  30. kikos
    November 9, 2011 at 3:07 pm

    ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ! ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΟΙΑ Η ΜΠΟΥΜΠΟΥΛΙΝΑ, Ο ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ! ΟΙ ΕΛΛΗΝΑΡΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΒΟΣΚΟ!!!

  31. ellinaras
    November 11, 2011 at 3:14 pm

    εσυ που εγραψες το κειμενο….πραγματικα σε λυπαμαι. αν αρχισω να υπογραμιζω τις μαλακιες που γραφεις θα μαυρισει η σελιδα.

  32. violeta
    November 11, 2011 at 3:38 pm

    I left my hometown, Rhodes, when i was only 17 and, yes indeed, i miss home like mad!! But what shall one do when they want to build up a career and everywhere you go in Greece you need to kiss “dirty shoes” and suck up on people and be part of a party that you dont want to be because it does not follow your norms and personal ethos??

    from what I have figured out all these years (i might be wrong, but it is my opinion), in Greece you need to become “syndikalistis” so you can get at least the basic amount of salary and not get abuse for wanting to work. A friend of mine was working at DEI and he wanted to work but the boss, who was a part of political networks (what was the political party he was supporting has nothing to do with it, as they are all a bunch of cunning selfish egoists) told him he does not need to do a thing and he mentioned that, if he can do something in an hour’s time, try and do it within the 8 hours of his working time instead so the rest of his over-50 colleagues will not feel bad about them scratching their privates all day long and talking about politics.

    Stefanos has put forward what all the Greeks think about but they dont speak of. as he says, truth hurts. face it, so you can be a better person. We are supposed to learn from our mistakes, not point the finger to the person next to us and say HE DID IT when we ALL DID IT.

    I truly wish that all people were thinking like Zenia in terms of being Greek, being a strong character and never give up and live for life and help the people around us. But Zenia, I am sorry, you need to wake up from this dream and become a realist. in an ideal world, we would all be proud to be Greek, we would have money and not be in debt and we would all work together for the well being of our neighbours and ours, so we can all live under one roof. As we all know, things are quite the opposite. Hence, thats why we REFUSE to wake up, as our parents have taught us to have everything ready and on the plate just because they did not get that. We are a spoilt nation and the youngsters springing out of Greece are even worse than us: they just don’t care. I do not mind spoilt people, i do though mind and i am afraid of people who are apathetic. Whose fault is that then? ours. Yours, mine, everyone’s.

    As most of the people say, we do get xenophobia from time to time, people do not like us for all the wrong reasons, but it is all of you who can make a difference and explain to them what is really going on. I am not sure whether this debt is a conspiracy for the rich to get richer and the poor to be overtaken, but i am sure that politics taking place is a fowl societal game to apply pressure to people, so they can crack and surrender.

    Greeks do not crack, they evolve. like the ones who went abroad and gained the respect of everyone. We all need to try and evolve on a personal level, and then we will transform our surroundings as well.

    Well-written article overall Stefane, a bit abrupt and hurtful but its true. the only thing i would refrain from doing again is the last bits,where you show you are kinda selfish because the Ellinarades are selfish. Let them be, try and help them see what they are doing wrong and you are atomatically better without being mean. To lew me tis kaliteres protheseis. Alitheia, Mpravo sou. 🙂

  33. Quaker
    November 11, 2011 at 3:42 pm

    ρε εσείς! ΦΑΣΙΣΤΕΣ! ΠΡΟΔΟΤΕΣ! εσείς φταίτε για όλα! να φύγετε από την ΕΛΛΑΔΑΡΑ! θέλετε να μας κάνετε βουλγαρία! ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ!!!!!!

    ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ! Η ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΚΟΚΚΙΝΗ!

    • violeta
      November 11, 2011 at 4:59 pm

      i avgi einai kokkinoportokalokitrinomwvmple alla oloi ti vlepoune prasini, giafto irthame stin katastasi pou irthame. giati de vlepoume tin avgi, vlepoume to xrwma tis. me tetoia pou les kai vlepeis monos sou ginesai voulgaros kai tavros (afou ta vlepeis kokkina!) . xalarwse k allakse ton eafto sou k tha deis oti tha apaiteis k apo tous girw sou na allaksoun siga siga.. i allagi erxetai apo mesa sou . min trelathoume kiolas pou kommatopoioume kai tin avgi, eleos diladi!

    • November 24, 2011 at 11:06 am

      Καποιοι βλεπουν την Αυγη παντα Χρυση…. Μηπως πρεπει να επικοινωνησετε να συζητησετε τις εξελιξεις?

  34. Dancing in your head
    November 11, 2011 at 4:59 pm

    Πρέπει να είσαι τεράστια συντηρητικούρα φιλαράκο, στο 80% απ’αυτά που γράφεις συμφωνώ μαζί σου, όμως το 20% είναι απλά ασυναρτησίες.

    Στο 20% αυτό είναι:

    – Tα μπουζούκια που για κάποιο αδιευκρίνιστο λόγο δεν σου αρέσουν εσένα γι’αυτό είναι κακό ο κόσμος να πηγαίνει σ’αυτά. Για να προλάβω την σκέψη σου: Όχι, δεν είμαι μπουζουκόβιος (εξάλλου το nickname μου φτάνει ως απόδειξη γι’αυτό το γεγονός!) απλά αναγνωρίζω πως δεν είναι άσχημο χαρακτηριστικό που έχει κάπως σχέση με το πεπρωμένο της χώρας μου. Εκτός αυτού, μέσα στον χαρακτηρισμό μπουζούκια μάλλον μπαίνουν και τα ρεμπέτικα που μόνο κάποιος κακόγουστος ή ανίδεος θα χαρακτήριζε ως άσχημα. 😛

    – Oι κακοί συνδικαλιστές, οι απεργίες τους, και οι μαθητικές πορείες. Σαν δεν ντρέπονται να διεκδικούν τα δικαιώματα τους/σου με δημοκρατικό τρόπο, εγώ προτείνω να τους κρεμάσουμε όλους στην πλατεία συντάγματος, πως σου φαίνεται η ηδέα μου;; Tόσο συντηρητικούρα που είσαι δεν νομίζω να έχεις πρόβλημα, ε;;

    – Τέλος, άλλο ένα πρόβλημα που είχα με το κείμενο σου είναι η απάθεια σου, που φάνηκε απ’το γεγονός πως δεν σε χαλάει να φύγεις για το εξωτερικό ενώ οι υπόλοιποι “ελληνάρες” θα πεινάνε. Αντιθέτως, απ’οτι φαίνεται την βρίσκεις λίγο γνωρίζοντας πως εκατομμύρια μπορεί να έχουν τρομερά προβλήματα ενώ εσύ μάλλον θα μπορείς να την βγάλεις καθαρή με κάποιο τρόπο.

    Μήπως πρέπει να αναθεωρήσεις;;;

    • November 11, 2011 at 5:07 pm

      Αγαπητέ,

      επειδή δεν σύμφωνούμε, θα απαντήσω μόνο στο πρώτο θέμα. Τα μπουζούκαι τα έβαλα σαν παραδείγμα το πώς ξοδεύτηκαν χρήμματα που δεν κερδήθηκαν. Καμμία νύξη για το είδος διασκέδασης, αλλά για το πέταμα χρημμάτων και φοροδιαφυγής ( πόσοι έπαιρναν τιμολόγιο εκεί ή αποδείξεις?)

      • Dancing in your head
        November 11, 2011 at 5:35 pm

        Καταλαβαίνω μετά απ’αυτό το μήνυμα σου πως μπορεί να σε παρεξήγησα μέχρι ένα σημείο, ζητώ συγνώμη γι’αυτό το γεγονός.

        Όσων αφορά τώρα τα υπόλοιπα, μάλλον θα πρέπει κάποιος να σου δείξει το έργο των “κακών συνδικαλιστών” κλπ εναντίων των πραγματικών Ελληναράδων της χώρας ώστε να καταλάβεις πως ήταν λάθος σου που τους έβαλες όλους στο ίδιο καζάνι. Προφανώς είναι διαφορά ιδεολογική αυτή, όμως η διαφορά μας είναι πως εγώ δεν θα έβαζα όλους τους συντηρητικούς στο ίδιο καζάνι μ’αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για τα κακά της χώρας μας. 🙂

        Όπως και να’χει σε ευχαριστώ για την απάντηση σου, και σου αφιερώνω το “Αι ευχαι” του Μίκη Θεοδωράκη. Όπως θα διαπιστώσεις είναι σχετικό: http://www.youtube.com/watch?v=gLKyN_YVgng

      • November 12, 2011 at 12:41 pm

        να είσαι καλά. διαφωνούμε για αυτό κάνουμε και άλλες επιλογέςς

  35. elgreco770
    November 11, 2011 at 8:52 pm

    Sounds to me that you are very bitter and you only recall that negative aspects of the Greek Culture. Additionally, you are not providing solutions, you are just making generic statements, which if I may, come across very insulting.

    I left Greece in my early twenties not because I was not given my share of opportunties, but as an adult I made a concious decision to study abroad and make a living abroad. However, I will value the country and the culture and its people, regardless, if I dont agree on a lot of their ways.

    Everywhere you go and live you will find people that are dishonest, people who will try to take advantage of a system, people who will try to take shortcuts, etc. That does not mean that everyone is like that, and your blogg comes across very general. If you know people who did and are doing what you said in your blog, then do something about it. Dont be what people in the US say a Monday morning quarterback.

    Provide solutions my friend, otherwise be quiet.You are a free man, you have options, you dont like Greece or its people, then you can go. Standing on a pedestal and making generic statements is not helpful, and makes you look like an elitist, and to be honest you come across as a very disturbed individual, with anger and disdain that has built up over a period of years. You come across as you are happy to see Greece in this situation, and I am very saddened by this, and finally you come across as the guy you are claiming you are not.

    Immigrant in the US –

  36. Ellinaras
    November 12, 2011 at 9:37 am

    Το αρθρο ειναι μια ωδη στον απολιτικ – ραγια – ιδιωτικο υπαλληλο (αν και οπως θα εξηγησω παρακατω δεν απευθυνεται μονο σε αυτον).
    ΟΛΟΥΣ τους αλλους τους τσουβαλιασε χυδαια (χωρις φυσικα να πει κουβεντα για τα κομματα εξουσιας αλλα ουτε και για τις τραπεζες και τους μεγαλοεπιχειρηματιες).

    Μαλιστα αναφερεται (και να το προσεξουν οι χειροκροτητες) στον ιδιωτικο υπαλληλο που ΠΟΤΕ δεν εκανε κοπανα, ΠΟΤΕ δεν εκανε σκονακι, ΠΟΤΕ δεν διαμαρτυρηθηκε με οποιοδηποτε τροπο, ΠΟΤΕ δεν βγηκε εξω για διασκεδαση, ΠΑΝΤΑ ζητουσε αποδειξη, ΠΟΤΕ δεν πηρε δανειο ουτε πιστωτικη, ΠΟΤΕ δεν πηρε ακριβο αμαξι, ακριβο Η/Υ, ακριβη τηλεοραση (ή οτιδηποτε αλλο), ΠΟΤΕ δεν φερθηκε αγενως απεναντι σε αλλους υπαλληλους (ΔΥ, ή ΙΥ).

    Ποσοι ειναι αυτοι που πιανουν ΟΛΑ τα παραπανω (που ουτως ή αλλως ειναι απαραδεκτα αν τα παρεις συνολικα ως σταση ζωης) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;;;
    Οταν γεμισει ο κοσμος cyborgs ισως πολλοι.

    Προφανως ομως ο τυπος δεν ψαχνει να βρει cyborgs να συμφωνησουν μαζι του (δεν θα βρει πολλα).
    Ψαχνει ομως να βρει ραγιαδες, γνωστα θυματα της κοινωνικης μηχανικης, που θα τσιμπησουν απο αποσπασματα οσων γραφει, τα οποια ειναι συμβατα με τα δολωματα που τρωνε εδω και χρονια απο το συστημα (το οποιο συστημα θελει κομματοσκυλα αλλα και απολιτικ ψαρια για να συντηρηθει).
    Αυτος ο ραγιας θα παραβλεψει με την μια τα σημεια του αρθρου που τον τσουβαλιαζουν και αυτον (ή θα τα δεχθει στα πλαισια του υπερβολικου αυτομαστιγωματος στο οποιο εχει επισης τσιμπησει) και θα επιτελεσει το νεο ρολο που θελουν να αναλαβει.
    Ο νεος ρολος ειναι να σταματησει να ειναι παθητικος αλλα να αρχισει να επιτιθεται απεναντι σε αυτους που αρχισαν να αντιδρουν πιο εντονα στο κατεστημενο (ακομη και στον ιδιο του τον εαυτο αν του περασουν υποπτες σκεψεις στο μυαλο του).
    Βλεπετε τα κομματοσκυλα πλεον μειωνονται ή κλωτσανε οπότε πρεπει να επιστρατευτουν πλεον ενεργα (και οχι παθητικα που μεχρι σημερα ηταν αρκετο) μεχρι και οι ραγιαδες για να διατηρηθει το συστημα.

    Οσο για την κατακλειδα του αρθρου λειτουργει τρομοκρατικα στους δεκτες του. Οι οποιοι δεκτες ειναι πολυ περισσοτερο νοικοκυραιοι (με την κακια εννοια) απο τους αλλους. Διοτι ο νοικοκυραιος δεν θελει σε καμια περιπτωση να μεταναστευσει. Αυτος που και τωρα δεν αντιδρα κατα πασα πιθανοτητα μπορει να σφιξει και αλλο το ζωναρι και εχει μια τακτοποιημενη ζωη. Επισης παιζει και ειναι και λιγο εθνικιστης (με την κακια εννοια και αυτο) που ειναι ενας λογος παραπανω να μην θελει να αφησει την Ελλαδα “εξαιτιας του Ελληναρα που -ταχα μου- ειναι ο κυριος υπευθυνος για την καταντια της”.
    Ουσιαστικα δηλαδη η κατακλειδα ειναι ενα call to arms απεναντι σε ΟΛΟΥΣ (διοτι ΟΛΟΙ τσουβαλιαζονται απο το αρθρο), ΕΚΤΟΣ απο αυτους που κουμανταρουν το συστημα (τραπεζες, κομματα εξουσιας, Τροϊκα, μεγαλοεπιχειρηματιες). Αυτους που παρεμπιπτοντως βολευονται απολυτα απο μια εκδοχη πολιτη οσο πιο κοντα γινεται στο cyborg που περιγραφεται παραπανω (μισθωτος χωρις δικαιωματα, χωρις μιλια, χωρις αποψη, χωρις αναγκες).

    Βολικο;;;;

    • November 24, 2011 at 9:19 pm

      “Ποσοι ειναι αυτοι που πιανουν ΟΛΑ τα παραπανω (που ουτως ή αλλως ειναι απαραδεκτα αν τα παρεις συνολικα ως σταση ζωης) ΠΑΓΚΟΣΜΙΩΣ;;;”
      Παρά τις επί μέρους διαφωνίες μου με σημεία του άρθρου η παραπάνω πρόταση σε εκθέτει τραγικά στην αντίληψή μου. Δηλ., είναι απαράδεκτη στάση ζωής να μην έχεις υπάρξει λιγάκι απατεώνας; Δε λέω ότι ανήκω στην κατηγορία των αγίων, αλλά το να θεωρείς “απαράδεκτο” το να θέλει κάποιος να φέρεται σωστά (έστω ως πρότυπο στο μυαλό του) είναι ενδεικτικό της ηθικής κατάπτωσης αυτής της χώρας.

      • Ellinaras
        December 17, 2011 at 9:25 pm

        Αμα διαβαζες κιολας τι εγραψα πριν απαντησεις θα βοηθουσε αρκετα…

        Εισαι απατεωνας αν διαμαρτυρεσαι ενιοτε οταν βλεπεις κατι στραβο και αδικο;;
        Εισαι απατεωνας οταν θεωρεις την διασκεδαση βασικο κομματι της ζωης;;
        Εισαι απατεωνας αν εκανες 1-2 κοπανες στο σχολειο;;

        Αν ναι τοτε εγω παω πασο…

  37. pts
    November 13, 2011 at 11:27 am

    Ωραία διαβάσαμε την επιστολή του Έλληνα προς το Ελληνάρα. Εγώ τώρα θα γράψω την επιστολή του Ελληνάρα προς τον Έλληνα.

    Αγαπητέ Έλληνα,

    Σου γράφω από το εξωτερικό αφού μετά την επιστολή σου αναγκάστηκα να φύγω αφού στην Ελλάδα δεν μπορούσα να κάνω πια τα κόλπα μου. Δυσκολεύτηκα πολύ να προσαρμοστώ. Δοκίμασα να κάνω επιχείριση και με έβαλαν φυλακή γιατί πήγα να κλέψω την εφορία. Κατάφερα να διοριστώ στο δημόσιο αλλά παραιτήθηκα γρήγορα γιατί θα έπρεπε να δουλεύω. Έγινα γιατρός και με έβαλαν πάλι φυλακή γιατί πήγα να πάρω φακελάκι. Έγινα δικηγόρος και με έβαλαν φυλακή γιατί πήγα να χρηματίσω τον εισαγγελέα. Έφαγα εκατοντάδες κλήσεις για τροχαίες παραβάσεις που μάζευα κάθε μέρα. Μέχρι και πρόστιμα γιατί δεν σταμάτησα για να περάσει ο πεζός στην διάβαση και γιατί δεν ανακύκλωνα σωστά τα σκουπίδια μου έφαγα.

    Έτσι γρήγορα αποφάσισα ότι θα έπρεπε να αλλάξω για να επιβιώσω. Και τότε ανακάλυψα ότι τα πράγματα ήταν κάπως διαφορετικά από ότι στην Ελλάδα. Το κράτος ήταν δίπλα μου όταν κάποιος προσπαθούσε να με αδικήσει, δεν χρειάζονταν να χρηματίσω για να κάνω την δουλειά μου με το δημόσιο, ήξερα από την αρχή του έτους τι θα πληρώσω στην εφορία, είχα τις παροχές που μου αναλογούσαν από το κράτος σε όλα τα επίπεδα των υπηρεσιών του δημοσίου. Τότε αισθάνθηκα πολύ χαζός που τον πρώτο καιρό δεν προσαρμόστηκα στις συνθήκες της νέας μου χώρας.

    Μια μέρα συνάντησα κάποιους Έλληνες πολιτικούς να τρώνε σε κάποιο πολύ ακριβό εστιατόριο της νέας μου χώρας. Τους πλησίασα και αφού τους διηγήθηκα την ιστορία μου τους ρώτησα γιατί δεν φρόντισαν να είναι έτσι τα πράγματα και στην Ελλάδα. Μου απάντησαν ότι γιατί για κάθε 1 euro που έβγαζα εγώ αυτοί έβγαζαν 10. Έτσι απλά.

    Α και μην το ξεχάσω. Όλα αυτά έγιναν ενώ ακόμα δεν έχω ψηφίσει στην νέα μου χώρα. Περίεργα πράγματα βρε παιδί μου.

    • Haris Dermanis
      November 16, 2011 at 5:34 pm

      Σα δε ντρέπονται στο εξωτερικό μωρέ 😛

      • Quaker
        November 21, 2011 at 6:12 pm

        τι κοροιδευεις ρε φλώρε? οι Έλληναρε θα νικήσουμε τους Γερμανούς και θα γίνουμε Νρ1! θα σας φάμε όλους ρε προδότες

  38. ΓΙΑΝΝΗΣ
    November 14, 2011 at 11:36 pm

    αυτο ειναι ενα “χαλκευμενο” αρθρο απο τυπους που εχουν ζησει σε “στημενα” περιβαλλοντα που ολα ειναι προγραμματισμενα και ολοι ζουν ζωες “καρμπον” με τους υπολοιπους, το εγραψαν για να αποπροσανατολισουν την κοινη γνωμη. Δεν μας ειπε ομως οτι οι “αξιοι” πολιτικοι των χωρων αυτων με τα στημενα συστηματα οπου ζει ο “φιλος” μας , εστειλαν τους “εκπαιδευμενους” απο το συστημα τους πολιτικους απο το 1821 μεχρι τωρα και μας ξεπουλησαν, μας εμαθαν να κλεβουμε για να ζουμε, να ρουφιανευουμε για ενα κομματι ψωμι και να τους λεμε ευχαριστω , οτι κανουν τωρα με τη Λυβη, την Αιγυπτο , τη Συρια κλπ κλπ που τον αγραμματο κοσμο τον χρησιμοποιουν ετσι ωστε να εξασφαλιζουν εργατικα χερια για να ζουν οι δικοι τους τελεια μεσα στο συστημα τους….. οι οποιοι εκτος συστηματος δεν ξερουν να ζησουν…… γιατο και μεις…: http://www.youtube.com/watch?v=IHvxCCzEgMA 😉

  39. nikos 38
    November 21, 2011 at 8:34 pm

    Όποιος με έργα και λόγια μπορεί να προβάλει θετικά την Ελλάδα στο εξωτερικό οφείλει να το κάνει, όποιος βρίσκεται μέσα στην Ελλάδα οφείλει να αγωνίζεται και αυτός για την ανάπτυξη του. Οι έλληνες όμως λένε ανεξαρτήτως επαγγέλματος: Εγώ είμαι καλός και έξυπνος που δουλεύω και εργάζομαι και οι άλλοι φταίνε που όλη μέρα κάθονται, τεμπελιάζουν, κοιμούνται κλέβουν την εφορία κλπ. Δηλαδή ο καθένας κοιτάει τον εαυτό του και λέει εγώ είμαι ο καλύτερος και όλοι οι άλλοι είναι άχρηστοι. Αυτό είναι ένα δείγμα εγωϊσμού και φαρισαϊσμού που έχει ο καθένας μας. Αντί να λέμε ότι εγώ είμαι ο καλύτερος, σκοπός είναι να βρούμε τρόπους να ξεφύγουμε από την κρίση που μας επέβαλλαν. Χρειαζόμαστε κάποιον Οδυσσέα να σχεδιάσει τον νέο Δούρειο Ίππο που θα στείλουμε στους κερδοσκόπους.

  40. n.ale.
    November 21, 2011 at 11:16 pm

    Ελληνάρες υπάρχουν παντού….Δημόσιοι υπάλληλοι…Ιδιωτικοί υπάλληλοι και Ελεύθεροι επαγγελματίες..τα μισά που λες είναι βάσιμα και τα άλλα απλά κακεντρέχειες..Δεν είναι σωστό να τα βάζουμε όλα σε ένα τσουβάλι.
    Πόσες φορές έχω μπει σε ταξί και με έχουν εκμεταλευτεί..πόσες φορές έχουν πάει να με κλέψουν ελεύθεροι επαγγελματίες χρεώνοντας μου εργασίες και υπηρεσίες χρυσές…πόσα έχουν κλέψει σε καταστήματα πουλώντας μου με υπερκέρδος?Πόσοι ελεύθεροι επαγγελματίες αποδίδουν το σωστό φ.π.α κόβουν αποδείξεις..έχουν όλους τους υπαλλήλους τους ασφαλισμένους…
    Δεν λέω και στο δημόσιο τομέα πολλοί “τεμπέλιασαν” όλα αυτά τα χρόνια..Αλλά ξέρω και δημόσιους υπαλλήλους που δεν έχουν αργήσει ούτε μια μέρα στη δουλειά τους,που ότι παίρνουν το δηλώνουν…(δεν μπορούν και αλλιώς ξέρεις..) είναι ευγενικοί και εξυπηρετικοί και τους κάνουν τόσες κρατήσεις το μήνα που δεν θα τα πάρουν ποτέ αυτά τα λεφτά(π.χ. κρατήσεις περίπου 100ευρώ το μήνα για εφάπαξ που δεν θα πάρουν ποτέ..δίκαιο..δενλέω όσοι δεν προσφέρουν να φύγουν αλλά δίκαια…αυτοί που τα έπαιρναν θα συνεχίζουν να τα παίρνουν…Βέβαια κ γω έχω αγανακτήσει σε δημόσιες υπηρεσίες γιατι δεν εξυπηρετούμε..αλλά ποιός φταίει?
    Φταίνε αυτοί που δεν αξιολογούν σωστά τους εργαζόμενους..το σύστημα φταίει..
    Γιατι στον ιδημόσιο υπάλληλο εχουν κόψει 5.000 τον χρόνο..δίκαιο?Σε όλους?
    Θα μείνω προσωπικά και θα προσπαθίσω για την Χώρα μου όσο μπορω και θα αγωνιστώ εδώ με όποιον τρόπο μπορώ..για το μέλλον μας..αν αυτό σημαίνει να κλείσουμε τον δρόμο τοτε ναι και μάλλον δεν έχεις δει την μαζικότητα του κόσμου που ξεσηκώνετε στην αδικία..τέτοιες νοοτροπίες μας καταστρεφουν..

  41. Κ.Καρακωστης
    November 23, 2011 at 1:53 pm

    ναι ελληναρες και ελληνες… ακουγεται σαν πληγωμενο καναρινι ο αρθρογραφος που πεταξε επιτελους!- αλλα πεταξε απλα προς ενα αλλο μεγαλυτερο κλουβι! γιατι την ελευθερια και τη διεκδικηση ποτε δεν εμαθε να επιδιωκει! ..ποιος σου ειπε να αφηνεις τους ελληναρες να αντιγραφουν ή να σου κλεινουν τη σχολη; Εσυ (που εισαι και πλειοψηφια) γιατι δεν πηγες να ψηφισεις, να φωναξεις να πεισεις, να αλληλεπιδρασεις να δρασεις;! και μην σκεφτεις οτι “μα για τα αυτονοητα;!”- ΝΑΙ! ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ!-Ο ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟΨΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΗΝ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ! Οχι να μου καθεται 20 χρονια σα φοβισμενος κακομοιρης και να δεχεται τους ελληναρες κοπανατζηδες. Και τωρα να χαιρεται που καταστρεφεται η χωρα του γιατι παιρνει μπαλα και αυτους!!! ΕΛΕΟΣ ΡΕ!!! Οι υπολοιποι τι φταιμε;! Εσυ εχεις το ιδιο μεριδιο ευθυνης! Ασ’τα σαπια!! Αλλα φυσικα και εχεις δικιο οτι καπου το χασανε οι ελληναρες..Το χασανε γιατι συνεφερε το συστημα να φτασει στο απροχωρητο και τωρα μας ξεβρακωνουν!! Ακομα να κατλαβεις οτι “η κριση” δεν οφειλεται σε κανεναν ελληναρα, αλλα στους τραπεζιτες και στο συστημα;;; Ακομα να το καταλαβεις;;;; Ολος ο κοσμος κατακρυμνιζεται!!! Ακομα και στις χωρες που το παιζουν ανετοι, ποιος ειναι ανετος μωρεε;; ο πολιτης που φτανει 70 χρονων και δεν εχει το δικο του σπιτι;;; Οι εταιριες και οι τραπεζες ρεεεεεε. Οσο δεν τα καταλαβαινουμε ολα αυτα, τοσο θα οδευουμε στο γερμανικο προτυπο, και εκει θα καταλαβεις τι αξια εχει και ο ελληναρας και ποια η διαφορα του με το σκλαβο-προβατο-ρομποτ τον γερμανο. πηγαινε να ζησεις λιγο εξω και ξαναγραψε………

    • November 23, 2011 at 2:02 pm

      Εγω πιστευω για την κριση ευθύνεται η συνωμοσία του ροζ μονοκερου. Αα φυσικα και οι Εβραίοι. Τους ξεχασα. Ολε!

  42. Synomosies
    November 23, 2011 at 11:51 pm

    Εγω πιστευω για την κριση ευθύνεται η συνωμοσία του ροζ μονοκερου. Αα φυσικα και οι Εβραίοι. Τους ξεχασα. Ολε!

    Φίλε έχεις παντελώς άγνοια πως λειτουργούν οι συνωμότες και οι παγκόσμιοι εντολοδότες
    Από τη στιγμή που αποφασίζουν να καταστρέψουν μια χώρα, δεν υπάρχει επιστροφή.
    Μέχρι ένα σημείο κατάφεραν να μας γονατίσουν. Αμα θέλουν θα πιέσουν κι άλλο.
    Για το ότι δεν υπάρχουν παγκόσμιες συνωμοσίες, μην είσαι σίγουρος
    Όλοι αυτοί χωρίς σχέδιο μας χτυπούν υποβάθμισαν τα ΑΑΑ της χώρας επειδή ένας δύο επιχειρηματίες χρωστούσαν ΦΠΑ; Ή επειδή ήθελαν να μας ελέγξουν οικονομικά;
    Και άλλες χώρες έχουν μεγαλύτερα χρέη από τα δικά μας αλλά εμείς είμαστε ο αποδιοπομπαίος τράγος τους. Και στις χώρες τους ήταν όλοι έντιμοι οι επιχειρηματίες;

    • November 24, 2011 at 12:08 am

      πίσω από όλα κρύβεται Ο ΠΙΚΑΤΣΟΥ!

      • violeta
        November 24, 2011 at 3:36 pm

        den einai o pikatsou, einai i pika-tsou-la, afti i aisxri thiliki morfi pokemon pou klevei apo emas, ta dinei sta kommatoskila kai meta mas afinei na klaigomaste afragkoi. AFTI TA FTAIEI OLA!! oxi emeis, pros theou. AFTI KINEI TA NIMATA PISW APO TIS SINOMWSIES!! fate tin!! …. i mean, come on, really…!!! -.-

      • Synomosies
        November 24, 2011 at 5:09 pm

        Εντάξει βρε παιδιά όλοι όσοι πήραν πτυχία στην ΔΑΠ και στην ΠΑΣΠ ήταν; και όσοι βρήκαν δουλειές ήταν Πασόκ; Εντάξει έστω ότι έγινε σε μερικούς ένα δύο άτομα που έτρεχαν με τα κόμματα αλλά ήταν μια μειοψηφία. Δεν φαντάζομαι όποιος ήταν ΠΑΣΟΚ να βρήκε δουλειά. Δεν υπάρχουν άνεργοι Πασοκτσήδες;
        Και για το διεθνές κεφάλαιο που λέτε ότι δεν υπάρχει συνωμοσία, 5 με 6 άτομα το ελέγχουν το χρήμα στις τράπεζες και έχουν περιουσίες μεγαλύτερες των κρατών. Και όλοι αυτοί ανήκουν και στους σιωνιστές και στις λέσχες Μπίλντερμπεργκ και παντού. Για αυτούς δεν σε πείραξε αλλα για τους άλλους που ήταν στη ΔΑΠ ή ήταν Πασοκ σε πείραξε ε;

      • November 24, 2011 at 5:21 pm

        αυτά τα 5 άτομα είναι:
        Ο Πίκατσου,
        Ο Ροζ Μονοκέρος
        Ένας Εβραίος
        Ο Γκαργκαμέλ
        ΚΑΙ…………………………………
        ο Μαύρος Πητ

  43. RUSH
    November 24, 2011 at 7:39 pm

    το κλουβί με τους τους τρελούς νεο-φασίστες της ελεύθερης αγοράς είναι εδώ????

  44. opk
    November 24, 2011 at 11:32 pm

    Απλουστευτικό ανάγνωσμα επιπέδου γυμνασίου που προσπαθεί να κωδικοποιήσει με λίγο ασύντακτο τρόπο γνωστά ζητήματα αυτής της χώρας. Ασε που θυμίζει λίγο “νοικοκυραίους” που κοιτούνε την πάρτη τους. Το δίλημμα δεν είναι νοικοκύρης εναντίον ελληναρά. Το δίλημμα είναι μεταξύ έντιμου και προοδευτικού πολίτη εναντίον συντηρητικού και βολεμένου στην ανομία.

  45. November 25, 2011 at 1:31 am

    Thank you! You put into words the storm that has been brewing in me for so long. You made crystal clear (at least to me) what a fruitless thing I did 22 years ago when I first came to Greece, with no money, no meson and no one to give me a house, a car, a wife or anything else. But I still survived and prospered, I paid my taxes, my IKA and watched as everybody else got rich, bought big houses and lived a life beyond their means. Now, when things get difficult I gather my courage and try to create new things, new ways of doing business while everybody else try’s to stop me from getting to my appointments or try’s to put up roadblocks.

    I disagree though with your separation of Ellines and Ellinares. This distinction you give them, allows them to hide behind their finger and simultaneously point to the other 11 million Greeks as Ellinares while they are good and pure. We have to accept that we all either created this sick system or allowed it to continue. Only then can we cure ourselves and take the next step.

    I was born on one continent, grew up in another and now live on another, in Greece but I consider myself, above and more than anything else, a Greek, and I am proud of that, and no one, not a German, nor a Turk nor another Greek can take that away from me.

    Thank you again. Keep fighting for what you believe in.

  46. Apollon
    November 25, 2011 at 11:35 am

    Καλό ταξίδι φίλε!
    Το καλοκαιράκι στη Νταμούχαρη στο Πήλιο που θα πίνουμε τα ουζάκια μας κάτω απ τα πεύκα ηλιοκαμένοι και θα τσιμπολογάμε απο τα χταπόδια και τους σαργούς που θα έχουμε ψαρέψει πριν, θα σε θυμηθούμε ξανά! Θα λέμε, τι να κάνει στα ξένα, εκείνο το παλληκάρι ο Ελληνας ο γνήσιος, ο σωστός, ο τίμιος, ο καθαρός, ο ευρωδολλαριολάγνος ο λευκός!!!!

  47. Giorgos Dimitriou
    November 25, 2011 at 5:29 pm

    Για ένα λόγο μπορώ να σου πω μπράβο, γιατί το κείμενό σου έγινε αφορμή για αντιπαράθεση. Κατά τα άλλα βρίσκω τα συμπεράσματά σου επιπόλαια και την κριτική σου ισοπεδωτική. Φαίνεται να νιώθεις καλύτερος από τους άλλους αλλά κάτι σε οδήγησε στο να είσαι διαφορετικός και αυτό μάλλον δεν είναι το dna σου αλλά ίσως η οικογένεια, ίσως ένας δάσκαλος. Μην κατηγορείς λοιπόν τους Ελληνάρες, έτσι μας έχουν μεγαλώσει, δεν είχαμε όλοι το προνόμιο της υψηλής παιδείας ούτε των “καλών” επιρροών.

    Στον εαυτό μου βρίσκω ανάμεικτες συμπεριφορές Έλληνα και Ελληνάρα, ήμουν σε παράταξη αλλά αποσύρθηκα όταν αντιλήφθηκα τι αντιπροσωπεύει, είμαι τυπικός οδηγός αλλά μιλάω στο κινητό καμιά φορά, προσπαθώ να μην αδικώ κανένα αλλά στο στρατό το έβαλα το βύσμα μου. Έτσι λειτουργεί η κοινωνία μας χρόνια τώρα και για να αλλάξει θέλει πολύ προσπάθεια από όλους και σίγουρα δεν θέλει να χωρίζουμε την χώρα μας σε Έλληνες (ελίτ) και Ελληνάρες. Ας προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι χωρίς ταμπέλες.

    Είμαστε όλοι παιδιά της ίδιας πατρίδας απλά ο καθένας έχει διαφορετική αντίληψη για την ζωή και αυτό δεν θα ήταν πρόβλημα αν ζούσαμε σε μία δίκαιη και αξιοκρατική κοινωνία. Δεν είναι οι Έλληνες το πρόβλημα, οι Έλληνες εξαπατήθηκαν από κυβερνήσεις που δανείζονταν για να τους κάνουν δωράκια και να εξαγοράζουν συνειδήσεις. Πιστεύω πως θα αλλάξουμε, δεν θα γίνουμε ποτέ Γερμανία αλλά θα έρθει μια μέρα που δεν θα νιώθεις τόσο αδικημένος.

    Να’σαι καλά εκεί στα ξένα και να μάθεις πράγματα καινούρια να τα φέρεις μαζί σου όταν γυρίσεις. Δεν είσαι προδότης ούτε ρίψασπις, αναζητάς ένα καλύτερο μέλλον και καλά κάνεις αλλά μην αδικείς τόσο αυτούς που αφήνεις πίσω, το ότι η πλειοψηφία τον Ελλήνων είναι διαφορετικοί από εσένα δεν σημαίνει ότι είναι και για πέταμα. Στην τελική η περιγραφή σου για τον Έλληνα είναι ενός χλιαρού ανθρώπου που η ζωή του είναι σχολείο-πανεπιστήμιο-δουλειά ταξιδάκια στο εξωτερικό και μηδενική αντίδραση σε ότι κακό συμβαίνει, που εκ του ασφαλούς όταν έχει φύγει πια από αυτό τον τόπο γράφει και μια κριτική για να νιώσει ωραίος.

    Δεν είσαι κακός αλλά δεν είσαι και καλύτερος.

    • November 28, 2011 at 1:15 pm

      το καλύτερο σχόλιο! πραγματικά καλό!

  48. mar
    November 25, 2011 at 7:07 pm

    Ενδιαφέρον άρθρο και θα πω κι’εγώ την άποψή μου…
    Είμαι Έλληνας κι’από τους δύο γονείς αλλά έχω ζήσει κάποια καιρό και στην Ισλανδία και έχω μελετήσει πολύ καλά την Ελληνική κοινωνία και κουλτούρα και την ιστορία της .Για να πω την αλήθεια ζώντας από κοντά αυτήν την περιβόητη Ελληνική πραγματικότητα και κάνοντας και συγκρίσεις με άλλες χώρες (ειδικά την Ισλανδία) μπορώ να πω ότι είμαι κάτι παραπάνω από απογοητευμένος από οτιδήποτε Ελληνικό και σε μεγάλο βαθμό από τον ίδιο τον λαό της Ελλάδας.Για την ακρίβεια είναι τόσα πολλά αυτά που με ενοχλούν εδώ που πλέον δεν αισθάνομαι καν Έλληνας,καθώς είμαι γενικά ξένος προς αυτό το έθνος και την κουλτούρα του. Αυτά δεν τα λέω τώρα λόγω της οικονομικής κρίσης,αλλά εδώ και πάρα πολλά χρόνια,ζώντας αυτά που με ενοχλούσαν από μικρό παιδί…Από την άλλη, σε αντίθεση με αυτόν που έγραψε το παραπάνω κείμενο,εγώ και κοπάνες από το σχολείο έκανα (ίσως γιατί καταλάβαινα ότι ήταν τόσο υποβαθμισμένο που δεν είχε να μου προσφέρει κάτι ιδιαίτερο),αλλά και τα σκυλάδικα γουστάρω (ίσως γιατί μ’αρέσει το φολκλόρ), αλλά μέχρι εκεί…
    Για τον Ελληνικό λαό έχω να πω πως στην πραγματικότητα πως από τότε που γίναμε ανεξάρτητο κράτος ήταν χωρισμένος σε δύο τύπους ανθρώπων. Ο ένας τύπος ήταν το σχετικά Ευρωπαιόφιλο κομμάτι που ακολουθούσε ως ένα βαθμό δυτικές συνήθεις και νοοτροπίες και προσπαθούσε να τις επιβάλλει στη χώρα και ο άλλος τύπος ήταν οι γνωστοί κάφροι Ελληναράδες που ήθελαν να μείνουμε απομονωμένοι στα σύνορά μας, με όλα τα ελαττώματά μας και χωρίς ξένες επιρροές. Έβλεπες γιο παράδειγμα σε καφενεία του 19ου αιώνα κάποιους ντυμένους με Ευρωπαϊκά ρούχα και άλλη κουλτούρα και τους άλλους τους πρωτόγονους με τις φουστανέλες να τους κοιτούν περίεργα και κουτοπόνηρα…Αυτός ο διχασμός υπάρχει λίγο ως πολύ και σήμερα. Οι Ελληναράδες είναι αυτοί που δημιούργησαν αυτή τη γνωστή κακή Ελλάδα με τις στρεβλώσεις της, ενώ οι υπόλοιποι συνήθως ασφυκτιούν ή και φεύγουν στο εξωτερικό και συχνά μάλιστα διαπρέποντας. Ένας Ελληναράς ο Κολοκοτρώνης επιβλήθηκε μάλιστα από το κατεστημένο ως ο εθνικός μας ήρωας διότι αυτός συγκέντρωνε επάνω του πολλά από τα κακά του λαού μας…Οι Ελληναράδες είναι γενικά τα μικροαστικά και χαμηλού πνευματικού επιπέδου άτομα και τους πιο σκληροπυρηνικούς τους ξεχωρίζουμε ακόμα και σε αυτό το site με τα ανεγκέφαλα και βλακώδη post τους

    Ωστόσο δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Ελλάδα είναι πλέον μια κοινωνία σε παρακμή από κάθε άποψη,μια κοινωνία junk,για τα σκουπίδια, όπως και τα ομόλογά μας…Τα προβλήματα αυτά δεν προέκυψαν τώρα αλλά υπήρχαν πριν ακόμα γίνουμε ανεξάρτητο κράτος.Δηλαδή γενικά δεν υπήρχε ποτέ μια καλή Ελλάδα που χάλασε στην πορεία,όμως είναι γεγονός ότι μετά το 1981 η γενική παρακμή “χτύπησε κόκκινο” και έγινε καθεστώς και κατεστημένο,για λόγους που θα εξηγήσουμε πιο κάτω. Εν κατακλείδι, οι πρόγονοί μας λοιπόν πριν το 1821 είχαν αποκτήσει διάφορες κακές συνήθειες προκειμένου να επιβιώσουν σε μια παρηκμασμένη,φτωχή και ρατσιστική Οθωμανική αυτοκρατορία.Αυτές ήταν είτε να κλέβουν το κράτος ή να κλέβει,να ρίχνει και να φθονεί ο ένας τον άλλον,είτε να αναζητούν εκδουλεύσεις και ρουσφέτια μέσα στο Οθωμανικό κράτος ή να αναζητούν το άκοπο κέρδος. Επίσης το πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο αυτών των αμόρφωτων χωρικών ήταν πάρα πολύ χαμηλό ακόμα και για τα δεδομένα της εποχής.Η καταστροφή της Ελλάδας είναι ότι όλα αυτά τα κουσούρια 200 χρόνια μετά άλλαξαν από ελάχιστα έως καθόλου.Δηλαδή τηρουμένων των αναλογιών της κάθε εποχής ο Έλληνας φέρεται και σήμερα σχεδόν όπως οι προεπαναστατικοί εξαθλιωμένοι Ρωμιοί…Ειλικρινά δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό,ίσως να φταίνε οι πολιτικοί που δεν φρόντισαν να δουλέψουν αρκετά ώστε να διορθώσουν τα ελλατώματα του λαού.

    συνεχίζεται…

  49. mar
    November 25, 2011 at 7:09 pm

    Έπειτα η επανάσταση του 1821 δεν ήταν Έλληνες εναντίον Τούρκων όπως μας μαθαίνουν στα σχολεία,αλλά Χριστιανοί εναντίον Μουσουλμάνων,(γι’αυτό παρουσιάστηκε και το φαινόμενο Αλβανόφωνοι Χριστιανοί να πολεμούν εναντίον Αλβανόφωνων Μουσουλμάνων). Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε τότε καμία σχηματισμένη Ελληνική εθνική ταυτότητα και επρόκειτο για επανάσταση κάποιων Ελληνόφωνων Χριστιανών αγνώστου καταγωγής που ενώθηκαν συγκιριακά,μαζί με Χριστιανούς Αλβανούς, γι’αυτό και αυτοί οι άνθρωποι δεν είχαν ποτέ καμία ενότητα μεταξύ τους,όντας προϊόντα μιας κατακερματισμένης κοινωνίας.Εκεί οφείλεται και η περιβόητη διχόνοια και ο ατομικισμός των Ελλήνων που υπάρχει μέχρι και σημερα…Δηλαδή στην πραγματικότητα δεν καταφέραμε ποτέ να γίνουμε ενωμένο έθνος και σε αντίθεση με τον εθνικό μύθο που λέει ότι οι Έλληνες στα δύσκολα μονιάζουν ιστορία μας δείχνει ότι οι νεοέλληνες δεν έχουν ενωθεί ποτέ και σε καμία περίσταση στην ιστορία τους,γιατί κουβαλούν ακόμα την τότε νοοτροπία ! Αφού γίναμε κράτος εφευρέθηκε και ο μύθος της αρχαιοελληνικής καταγωγής ώστε να εμφυτευθεί μια στοιχειώδης εθνική ταυτότητα.Αυτό το κατάφεραν όχι όμως και να εμφυτεύσουν την κουλτούρα της εθνικής συνείδησης και συνοχής.
    Με τον καιρό άρχισε να καλλιεργείται η αρχαιοπληξία και η νοοτροπιά του περιούσιου λαού και επιπλέον,καθώς το Ελληνικό κράτος αποσκοπούσε στη συνεχή επέκτασή του κυρίως μέσω πολέμων,ο πρωτόγονος εθνικισμός και η μισσαλοδοξία.Επίσης σε όλα αυτά είχε κυρίαρχο ρόλο η θρησκεία και η εκκλησία και καθώς ο Ελληνικός λαός δεν γνώρισε ποτέ τον διαφωτισμό και την αναγέννηση ζούσε ακόμα με τις μεσαιωνικές νοοτροπίες και αδυνατούσε να υιοθετήσει τον ορθολογισμό σαν νοοτροπία και τις Ευρωπαϊκές φιλελεύθερες μεταρυθμίσεις.Αυτά τα χαρακτηριστικά τα συναντάμε σχεδόν ατόφια και στη σημερινή Ελληνική κουλτούρα…Παρά όλα αυτά τα κουσούρια που περιγράφω-συν την πολιτική καθυστέρηση του τόπου που έφεραν οι δικτατορίες και ο εμφύλιος- η χώρα έφτασε στα 1981 να βρίσκεται σε μια σχετικά αξιοπρεπή κατάσταση,αν και δεν ήταν ποτέ πλούσια και με μορφωμένο λαό,όμως ότι παρήγαγε ξόδευε και δεν στηριζόταν σε δανεικά.Αυτό οφείλεται σε κάποιους μεγάλους πολιτικούς που πέρασαν όπως Χαρ.Τρικούπης,Ελ.βενιζέλος,Κ.Καραμανλής (ο παλιός φυσικά…) και Γ.Παπανδρέου (πάλι ο παλιός φυσικά …).
    Όμως το 1981 παίρνει την εξουσία ο Σοβιετικός αρχιπράκτορας και εκμαυληστής των Ελλήνων Ανδρ.Παπανδρέου που καλλιεργεί εσκεμμένα όλα σχεδόν τα παραπάνω ελλατώματα που αναφέρω παραπάνω (που ενυπήρχαν λίγο ως πολύ σε πολλούς Έλληνες) έτσι αυτά γιγαντώνονται.Μαζί προκύπτει και η κουλτούρα του λαϊκισμού που ήρθε πλέον ως αποτέλεσμα της ιδεολογικής κυριαρχίας της αριστεράς και δηλητηριάζει ακόμη τη χώρα. Έλεγαν δηλαδή «ο υπέροχος λαός δεν έχει ελαττώματα και είναι σοφός, γι’αυτό και πρέπει να μείνει όπως είναι-ως παιδί του λαού-και οι πολιτικοί οφείλουν, όχι να τον βελτιώνουν, αλλά να τον ακολουθούν» Το υγιές βέβαια θα ήταν οι πολιτικοί να εντοπίζουν τα ελαττώματα του λαού, να τα βελτιώνουν και να τον κατευθύνουν προς το δέον. Άλλωστε σοφοί και αλάνθαστοι λαοί ποτέ δεν υπήρχαν…
    Από τότε το πνευματικό και μορφωτικό επίπεδο πέφτει σημαντικά ως αποτέλεσμα της εσκεμμένης υποβάθμισης της παιδείας και το ίδιο πέφτει και το επίπεδο της δημοσιογραφίας,της διανόησης κλπ,όπου κυριαρχούν οι Ελληναράδες που περιγράφουμε πιο πάνω…Η χώρα γίνεται αντιπαραγωγική και όμως το βοιωτικό επίπεδο συνεχίζει να ανεβαίνει επίπλαστα με δανεικά, δεν συμβαίνει όμως το ίδιο και με το πολιτιστικό και πνευματικό επίπεδο του λαού που αντί να ανεβαίνει πέφτει …Αλλά και μετά τον Ανδρ.Παπανδρέου οι περισσότεροι πολιτικοί ακολουθούν την ίδια τακτική και το αποτέλεσμα είναι να φτάσουμε στο 2009 έχοντας ένα βοιωτικό επίπεδο Ευρωπαϊκού επιπέδου,αλλά ταυτόχρονα μια χώρα μπανανία και σε πλήρη παρακμή. Όμως τότε που κυριαρχούσε η Ευρωπαϊκή βιτρίνα της Ελλάδας ως αποτέλεσμα του νεοπλουτισμού με δανεικά, η παρακμή της δεν γινόταν τόσο αισθητή. Και όσοι την διαπιστώναμε λίγοι μας έδιναν σημασία. Μέχρι που τελικά η φούσκα έσκασε με τα γνωστά αποτελέσματα και έτσι άρχισε να φαίνεται (και στο εξωτερικό) το πραγματικό αποκρουστικό πρόσωπο της χώρας μας…
    Αλλά ακόμα και σήμερα που κατά γενική ομολογία είμαστε διεθνής περίγελος και ζούμε από τις ελεημοσύνες των ξένων,οι πιο σκληροί Ελληναράδες είναι αμετανόητοι και πουλούν εθνικοφροσύνη, αλαζονεία και τσάμπα μαγκιά. Είναι αυτοί οι τύποι που τους φτύνουν και νομίζουν ότι ψιχαλίζει. Είναι οι Τράγκες και οι Τέρενς Κουίκ των λαϊκών στρωμάτων…

  50. synomosies
    November 25, 2011 at 8:11 pm

    Ο Mar έγραψε:
    “Δηλαδή στην πραγματικότητα δεν καταφέραμε ποτέ να γίνουμε ενωμένο έθνος και σε αντίθεση με τον εθνικό μύθο που λέει ότι οι Έλληνες στα δύσκολα μονιάζουν ιστορία μας δείχνει ότι οι νεοέλληνες δεν έχουν ενωθεί ποτέ και σε καμία περίσταση στην ιστορία τους,γιατί κουβαλούν ακόμα την τότε νοοτροπία ! Αφού γίναμε κράτος εφευρέθηκε και ο μύθος της αρχαιοελληνικής καταγωγής ώστε να εμφυτευθεί μια στοιχειώδης εθνική ταυτότητα.Αυτό το κατάφεραν όχι όμως και να εμφυτεύσουν την κουλτούρα της εθνικής συνείδησης και συνοχής.”

    Φίλε Mar δυστυχώς επειδή ζεις στο εξωτερικό έχεις αρνητική ιδέα για την Ελλάδα και τους συμπατριώτες σου. Κατακρίνεις κάθε τι που γίνεται στην Ελλάδα από άγνοια. Ξέρεις ότι σου έμαθαν στο εξωτερικό που δεν έχουν καμιά σχέση με τον Ελληνικό πολιτισμό και δεν γνωρίζουν το Ελληνικό ιδεώδες. Απορρίπτεις κάθε τι ελληνικό. Απορρίπτεις γιατί δεν γνωρίζεις. Ίσως μια μέρα να γνωρίσεις το Ελληνικό Πνεύμα που υπάρχει και σε εσένα και να αισθανθείς υπερήφανος για την καταγωγή και τον πολιτισμό σου. Πρέπει να ξέρεις ότι οι Έλληνες αισθάνονται υπερήφανοι για την επανάσταση του 1821 και για όλα τα 1821 που πρόκειται να έρθουν.Εγώ σου λέω ότι είναι καλύτερα να συμμετέχεις και εσύ στο νέο 1821 που ετοιμάζεται.

    • George
      November 26, 2011 at 4:56 pm

      “synomosies” :

      Congrats! my dear.” Mars” must be one of those… pseftopatriwtes/pseftoEllhnes who believe, by living somewhere else besides Greece, know everything and they are… superior beings..whereas they are nothing but parasites of our Greek society who could not make it here and they are trashing some other country. Oh! boy, I’m SO GLAD they don’t trash our beautiful Ellada with their presence-stay there wherever you are!

  51. mar
    November 26, 2011 at 11:07 am

    Δεν ζω στο εξωτερικό ρε φίλε,στην Ελλάδα ζω τώρα και φυσικά δεν έχω άγνοια.Τι είναι αυτό που δεν γνωρίζω απ’τον Ελληνικό πολιτισμό δηλαδή ? Και ποιό είναι αυτό το νέο 1821 που ετοιμάζεται ? Εγώ δεν βλέπω πουθενά στον ορίζοντα εθνικούς θριάμβους,παρά μόνο εθνικές καταστροφές να έρχονται.Και αυτό πιστεύουν και οι περισσότεροι Έλληνες…

  52. chris diamond greek or not greek?
    November 28, 2011 at 10:37 pm

    ΜΗΝ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΣΕ ΕΜΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΠΟΥ ΣΚΟΠΩ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΙΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΦΕΡΟΥΝ ΔΙΧΟΝΟΙΑ.
    ΜΑ ΤΟΣΟ ΒΛΑΚΕΙΑ ΕΠΕΣΕ; ΑΚΟΥ ΕΚΕΙ Ο ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΣ ΝΑ ΧΩΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ; ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΦΥΓΕΙΣ ΦΙΛΕ, ΦΥΓΕ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΤΥΧΗ…
    ΕΜΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΕΔΩ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΜΑΣ…… Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΠΡΑΤΕΙ ΟΠΩΣ ΝΟΜΙΖΕΙ. ΤΕΡΜΑ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΕΙΣ…..
    ΡΕ ΟΥΣΤ ΜΑΣΟΝΟΙ, ΑΝΑΛΑΒΕΤΕ ΠΑΛΙ ΥΠΗΡΕΣΙΑ….

    ΕΛΛΗΝΕΣ, ΜΗ ΤΣΙΜΠΑΤΕ ΚΑΙ ΜΗΝ ΨΑΡΩΝΕΤΕ…….

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΚΟΠΟ, ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ… ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ….

    ΤΕΡΜΑ ΟΙ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΕΣ…..

  53. . . . .
    November 30, 2011 at 11:12 pm

    Εγω ψιλοσυμφωνω με τον αρθρογραφο. Ποιος ειμαι εγω?

    Εγω που:

    πηγα σχολειο στην ελλαδα (που περιγραφει ο αρθρογραφος),
    περασα στο ελληνικο πανεπιστημιο (που περιγραφει ο αρθρογραφος),
    πηγα για μεταπτυχιακο στο εξωτερικο (που περιγραφει ο αρθρογραφος),
    εμεινα και δουλεψα στο εξωτερικο (που περιγραφει ο αρθρογραφος),
    γυρισα στην ελλαδα για να παω φανταρος (και ΟΛΟΙ μου ελεγαν τι μ…..ς ειμαι τοτε αλλα εγω ελεγα πηγε ο μπαμπας μου και οι παππουδες μου και δε μπορω να μην παω),
    ειπα να μεινω εδω να δουλεψω μετα (και εβλεπα μια εργασιακη ελλαδα δεκαετιες πισω)
    και τωρα σκεφτομαι ποσο ακομα να μεινω πρωτου φυγω ΞΑΝΑ.

    Οποιος θελει να με χαρακτηρισει προδοτη, ας το κανει στα μουτρα μου!

    Και αμα θελετε να με ρωτησετε γιατι θα ξαναφυγω, η απαντηση ειναι για να συντηρησω τους 2 γονεις μου που ειναι συνταξιουχος και νοικοκυρα, αλλα και την ανεργη αδερφη μου.

    Ελλαδα δε γινεται να το κανω αυτο, φροντισε η γενια των γονιων μου, αυτη η δηθεν γενια του πολυτεχνειου που μας εσωσε απο μια χουντα για να μας ριξει σε αλλη.

    Οποτε ολοι οι ελληναραδες και οι ελληνες εδω μεσα που κανουν τον εξυπνο, ας μου πουνε που με κατηγοριοποιουν.

    Επισης, οσοι εχουν βγαλει τα γιαταγανια να πολεμησουν, ας μου πουνε ποιος ειναι ο εχθρος γιατι εγω πια νοιωθω τρελος..

    ενας Ελληνας των 30-40.

    υγ: Οποιος εγραψε αυτο το σιχαμα για τον Θ. Κολοκοτρωνη, τον ΜΟΝΟ 100% αγνο απο ολους οσους πολεμησανε το 1821, πρεπει να ντρεπεται!

    Κι οποιοι δεν ξερουν ποιος ηταν πραγματικα ο Κολοκοτρωνης, να κατσουν να διαβασουν το λογο του στην Πνυκα, το ποσο καλα περασε μετα την επανασταση αλλα και κατα τη διαρκεια οπως και τη περιουσια ειχε σε ολη τη του τη ζωη!

    • Betty
      December 1, 2011 at 8:38 am

      Να θυμάσαι και όσοι από εμάς δεν μπορούμε να φύγουμε, έχεις την ευχή μας και τη σκέψη μας!

  54. December 1, 2011 at 6:06 am

    good luck wherever you go….

  55. December 1, 2011 at 4:51 pm

    Σωστός άλλα ο λαός είναι κουτός δυστυχώς και θα ξανακάνει τα ίδια λάθη

  56. pyroxoos
    December 1, 2011 at 5:20 pm

    Η απάντηση του ελληνάρα. Δείτε το
    http://sofronistes.blogspot.com/2011/12/blog-post.html

  57. December 10, 2011 at 12:16 pm
  58. ioan2012
    December 13, 2011 at 12:20 pm

    Κανείς δεν αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα της ομαδικής προσπάθειας.Όμως ουδέποτε σε αυτή τη χώρα δεν υπήρχε κάτι τέτοιο.Και αν κανείς θεωρεί τους κομματικούς συνασπισμούς που δρούσαν ελεύθερα στο πλαίσιο αυτού που ονομάζουμε δημόσιο,”ομαδική προσπάθεια” απατάται οικτρά!Οι κομματικοί συνασπισμοί των διάφορων συνδικαλιστικών ομάδων δεν ήταν παρά συνασπισμοί ηλιθίων που μέσα από την πραγματική ατομική και ομαδική προσπάθεια δεν ήταν ικανοί να φέρουν κάποιο θετικό αποτέλεσμα,οπότε με την συνδικαλιστική πρόφαση εξασφάλιζαν αέναες διακοπές(διότι δεν γνωρίζω κανέναν συνδικαλιστή του δημόσιου τομέα να έχει εργαστεί συνολικά πάνω από 5 χρόνια),βαθμολογική εξέλιξη,bonus και ό,τι άλλο,πετώντας πάντα ένα ξεροκόμματο στους υπόλοιπους εργαζόμενους και μάλιστα σε αυτούς που διέθεταν εργασιακή συνείδηση.Και βέβαια αυτοί οι τύποι χωρίς δημόσιο τομέα και χωρίς κομματική κάλυψη δεν μπορούν να επιβιώσουν και να καταφέρουν κάτι…Είναι άνθρωποι που έχουν υιοθετήσει την υφολογία και τις φιλοδοξίες ενός πολιτικάντη και ο διακαής τους πόθος είναι να εκλεγούν βουλευτές και να λύσουν το οικονομικό τους πρόβλημα δια παντός!Είναι αυτοί που διαρρήγνυαν τα ιμάτιά τους για το ότι στην Ελλάδα υπάρχει Αξιοκρατία(!!!!-αλήθεια από πότε?)αλλά ξεχνούσαν να διευκρινίσουν ότι αυτή αφορούσε μόνο εκείνους(άλλωστε δεν στερήθηκαν ποτέ εργασιακών προνομίων)…
    Μακάρι όλο αυτό το σκηνικό να αλλάξει…προσωπικά θεωρώ ότι για τέτοιες αλλαγές χρειάζεται χρόνος…διότι πρώτα πρώτα απαιτείται συνειδησιακή αναγέννηση.Έως τότε πολλοί δημόσιοι και μη, εργαζόμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες θα νοιώσουν την αδικία στο πετσί τους… Διότι ακόμη και σε αυτό το υπερτροφικό δημόσιο υπήρχαν άνθρωποι που κατέθεταν την ψυχή τους καθημερινά για κινηθεί ό,τι ήταν δυνατό(και συνήθως αυτοί δεν ήταν υψηλόβαθμα στελέχη αλλά εκείνοι που απλά ήθελαν να είναι συνεπείς…όσο τους επιτρεπόταν από το αδηφάγο σύστημα!!!)

  59. January 9, 2012 at 6:42 am

    Respect, την αναδημοσιεύω, μαζί και την επόμενη με το ίδιο θέμα..

  60. συνωμοσίες
    January 9, 2012 at 4:08 pm

    Είναι άλλο να θέλουμε εμείς να αλλάξουμε μόνοι μας ως Έλληνες τα στραβά που υπάρχουν στη δημόσια διοίκηση που τα γνωρίζουμε ακριβώς ποια είναι, και άλλο να έρθει η Μέρκελ και να μας επιβάλλει πρακτικές Ανατολικής Γερμανίας στη χώρα μας χωρίς να ξέρει καθόλου τι συστήματα υπάρχουν εδώ. Η Μέρκελ έχει πρότυπο την Ανατολική Γερμανία και δεν τη νοιάζει τι έκαναν οι Έλληνες μέχρι τώρα. Και μας λέει σας πιέζω με τα λεφτά να κάνετε ότι λέω εγώ.
    Και γιατί να κάνουμε ότι λέει αυτή ; Για το καλό μας;
    Δήθεν θα γίνουμε ο νέος παράδεισος Ανατολικής Γερμανίας αν χάσουμε όλοι τους μισθούς μας και τις συντάξεις μας και να αυξηθούν οι φόροι μας για να γίνουμε ανταγωνιστικοί και να έρθουν οι ξένοι εδώ και να τα αγοράσουν όλα τζάμπα σε τιμές ευκαιρίας.

  61. Μανούσος
    January 21, 2012 at 9:09 pm

    Το κατάπτυστο αυτό παραλήρημα και προσβλητικό συνάμα, δεν αξίζει να απαντηθεί στο σύνολό του.
    Πρόκειται είτε για πληρωμένη ανθελληνική προπαγάνδα είτε για κείμενο διαταραγμένου ανθρώπου (έστω και δικαίως οργισμένου), ενώ συγχρόνως στερείται κάθε λογικής συνοχής.
    Για να μη θεωρηθώ κι εγώ ότι απλώς υβρίζω, θα απαντήσω σε ελάχιστα και απλώς ενδεικτικά σημεία που αποδεικνύουν το μέγεθος του παραλογισμού και της ΑΜΑΘΕΙΑΣ του συντάκτη:
    1) Αποφεύγω να αναφέρω λετομέρειες της τυπολογίας του Ελληναρά που καταδικάζει και επιχωριάζουν αποκλειστικώς στους ομογενείς (όχι σε όλους αλλά πάντως σε απογοητευτικό ποσοστό): Φυγοστρατεία, φυγοδικία, φοροδιαφυγή, σταδιακή απώλεια της όποιας ελληνικότητας, προσκόλληση στο χρήμα, ολοκληρωτική άγνοια των Ελλαδικών συνθηκών τις οποίες εκ του ασφαλούς κρίνουν και κατακρίνουν, αυξημένη ροπή στην παραβατικότητα και την εγκληματικότητα, και πληθώρα άλλων…. (θα μπορούσα να παραπέμψω σε βιβλιογραφία αλλά όποιος έχει γνώση των ομογενών καταλαβαίνει, άλλωστε όπως λέει κι ο Καλλίμαχος ..οὐκ ἀπὸ ῥυσμοῦ εἰκάζω, φωρὸς δ’ ἴχνια φὼρ ἔμαθον…
    2) Επί της ουσίας:
    Η Ελλάδα ελευθερώθηκε από τους μαλάκες πούχαν στον σβέρκο τους 400+ χρόνια την τουρκική θηριωδία (διαβάστε δημοσιευμένες αρχειακές πηγές και κόψτε τα χαζοντοκυμανταίρ) και δεν έφυγαν έξω, αλλά έμειναν μέσα να πληρώνουν χαράτσια και μπαξίσια και να τους κάνουν οι Οθωμανοί τα παιδιά γενιτσάρους. Αυτοί λευτέρωσαν την πατρίδα.
    Αλλά η πατρίδα πριν λευτερωθεί σκλαβώθηκε και κυβερνήθηκε ΕΞ ΑΡΧΗΣ από τους ΕΥΡΩΣΠΟΥΔΑΓΜΕΝΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ!
    Οι πρώτοι κυβερνήτες της ελεύθερης Ελλάδος ήταν Αλλοδαποί ή ευρωσπουδαγμένοι ομογενείς.
    Η συνέχεια;; ΟΛΟΪΔΙΑ!!!
    Δυτικόφιλοι ευρωσπουδαγμένοι και ομογενείς ή ημιέλληνες (κατά το ημίονοι) από το εξωτερικό, που ιδέα δεν είχαν από Ελλάδα
    ΕΩΣ σήμερα.
    Κορυφαία περίπτωση Έλληνος που διέπρεψε στο εξωτερικό κι έγινε αντιπρόεδρος των ΗΠΑ ο Σπύρος Άγκνιου!!!!!!! το στήριγμα της Χούντας του Παπαδόπουλου…
    Άλλος διαπρεπής σήμερα: ο κος Χατζημαρκάκης με το αντιγραμμένο διδακτορικό που του το αφαίρεσε το Πανεπιστήμιο της Βόννης και έρχεται και αυτός να μας κουνήσει το δάχτυλο…
    Να πω για τον ομογενή Γιωργάκη και τον μπαμπά του, για τις φοβερές σπουδές του Κωστάκη στο εξωτερικό;;;
    Όλοι αυτοί που κυβερνούν την Αποικία της Δύσης που λέγεται Ελλάδα, πού σπούδασαν; Πόσοι από τους πρωτοκλασσάτους είναι παντρεμένοι με αλλοδαπές; (Παπαδήμος, Παπακωνσταντίνου, Τσοχατζόπουλος-1ος γάμος-, κα).
    Ο Έλληνας μηχανικός που έφτιαξε τα τείχη του Μεσολογγίου, για να δώσει θάρρος μετοίκησε με όλη του την οικογένεια μέσα εκεί και υπέμεινε την μοιραία πολιορκία.
    Η οικογένεια του δικού μας Προέδρου Πεταίν τί γυρεύει στην Γερμανία;;

    400 χρόνια Τουρκοκρατία..τέλειωσαν αλλά άρχισαν 400 χρόνια Φραγκοκρατίας κι από γενίτσαρους και παιδομάζωμα βλέπω πάμε καλά…

    Κι επειδή σαν φραγκολεβαντίνοι ορισμένοι θάχουν για πρότυπο βεβαίως τον Κοραή, θα υπενθυμίσω ότι ο Κοραής αναγνωρίζει ότι ίδιον της δουλείας «εἶναι νὰ φθείρῃ καὶ τὸν δεσπότην καὶ τὸν δοῦλον. Εἰς τοῦ δεσπότου τὴν ψυχὴν ἐμφυτεύει τὴν τυραννικὴν βίαν, εἰς δὲ τοῦ δούλου τὸν δόλον, ὡς μόνον μέσον νὰ φυλάσσεται τὴν βίαν».

    Και για τον συντάκτη λοιπόν μπορεί να ειπωθεί ό,τι από τον Κοραή κατὰ του Δανού γεωγράφου καὶ πολιτικοῦ συγγραφέα Konrad Maltebrun. «Ἀλλ’ ὁ κατάρατος οὗτος Σκύθης ὑβρίζει καθαρὰ καὶ ἐκ προαιρέσεως (caso pensato)· καὶ ὄχι μόνον ὑβρίζει καὶ “κειμένῳ ἐπεμβαίνει”[τσαλαπατάει πτώμα] ὡς ἄνανδρος (comme un lâche), ἀλλὰ καὶ συκοφαντεῖ».

    Εσύ λοιπόν μπορείς να πας στους Φράγκους όπως ο Μιχαήλ Μαρούλος Ταρχανιώτης
    «Ἄφησε τοὺς θρήνους! Ἀρκετὰ ἀνησύχησες γιὰ τὰ ἐρείπια τῆς πατρίδος. Τώρα σὲ καλεῖ τὸ παιχνίδι, ἡ γλυκιὰ ἀπόλαυση!» [Mitte vesanos […] questus/ iam sat indultum patriae ruinae est./ Nunc vocat lusus, positisque curis/ blanda voluptas

    και να προκόψεις και σου εύχομαι να μας είσαι αχρείαστος και συ και η γενεά σου στον άπαντα αιώνα, μα χορτάσαμε από τους ομοίους σου

    Ένας κωλοέλληνας (και ομογενής και φραγκοσπουδαγμένος) που προτιμά να δώσει εδώ τον αγώνα του.

  62. vassilopoula
    February 20, 2012 at 1:41 am

    Φίλε, έχεις σε πολλά δίκαιο. Ωστόσο, μην απαξιώνεις το σύνολο των ελλαδιτών. Δεν είναι όλοι δημόσιοι υπάλληλοι. Υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας..πχ. ξενοδοχουπάλληλοι, έχεις ιδέα πόσες ωρες και υπό ποιες συνθήκες δουλεύουν κάθε σαιζόν. Παρ’όλο που καταλαβαίνω τις αντιδράσεις των υπολοίπων, νομίζω ότι θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι δεν είναι μόνο τα λαμόγια -πολιτικοί που μας έφεραν σε αυτήν την κατάσταση αλλά και η γενικευμένη, προ κρίσης, νοοτροπία μας…ΟΧΙ ΟΜΩΣ ΟΤΙ ΤΟ ΑΞΙΖΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΡΕΖΙΛΙΚΙ, ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗ ΒΡΩΜΙΑ. Και κάτι άλλο, ναι ως λαός έχουμε πλήθος ελαττωμάτων, με πρώτο και καλύτερο τη μεγάλη ιδέα που έχουμε για τον εαυτό μας. ΑΛΛΑ, μη μου πεις ότι έκανες καρδιακό φίλο πχ γερμανό ή σουηδό…Αλλη νοοτροπία, χιλιάδες καλά μπορεί να έχουν, αλλά κι εμείς έχουμε αν θες τη λέξη φιλότιμο. Το ξέρω, στην Ελλάδα σπανίζει, αλλά από ό τι βλέπω παιδιά ο Έλληνας το έχει στο DNA του…και όταν βρεθεί στο εξωτερικό το κουβαλάει, και είναι αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει. Πιστεύω στον Ελληνα, ναι, πρέπει να δουλεψουμε πάνω στον εαυτό μας, να δούμε τα αρνητικά μας, αλλά χαίρομαι που είμαι ελληνίδα, παρόλη τη λάσπη που τρώμε και την προδοσία που υφισταμεθα…Χαιρετώ

  63. Kazazis Nicholas
    May 26, 2012 at 6:03 pm

    Σ’εμένα τί θα πεις, που δεν έκανα τπτ από τα παραπάνω που περιγράφεις στον Ελληνάρα και τώρα όμως “τον πίνω” με τις συνέπειες, θα χάσω το σπίτι μου, έχασα τη δουλειά μου και μου’χουν μείνει μόνο 4 ώρες σε ένα ΙΕΚ αλλά βγήκα στους δρόμους να διαμαρτυρηθώ;;;;;;Ότι είμαι Ελληνάρας;;;Ο Θουκιδίδης είχε πει ή ελεύθερος ή ήσυχος….ελπίζω να έχεις το σθένος να κατηγορήσεις και τον Θουκιδίδη ώς Ελληνάρα μετά από το κείμενο (άποψη) σου…
    ΥΓ.Και όχι αυτοί που ασχολούνται με τα κομματικά δεν είναι αυτοί που ασχολούνται με τη μπάλα, αυτοί που έβγαιναν όταν εσύ διάβαζες ή έκαναν κοπάνες δεν είναι αυτοί που σου διέκοπταν το μάθημα στο πανπιστήμιο (γιατί πολύ απλά δεν πέρασαν) και σίγουρα ΟΟΟΟΟΛΟΙ αυτοί δεν είναι οι υπεύθυνοι για την κατάντια της χώρας…μήπως είσαι δημοσιογράφος σε ιδιωτικό κανάλι;;;

  64. Vacchus
    June 9, 2012 at 5:54 pm

    Κάπου τα έχει μπλέξει ο υπεράνθρωπος των ταξιδίων
    Και μαζύ και μόνοι
    τώρα, πάρε ένα λεμόνι… να θυμάσαι την πατρίδα που σου ξίνισε

  65. June 23, 2012 at 1:45 am

    [ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΑΡΑΣ Μεγαλο θεμα! 🙂 ελληνας εξωτερικου ειμαι πλεον…εργαζωμαι και ζω στην αυστραλια κοντα σε συγγενεις, εφυγα πριν απο 4 χρονια και χαιρωμαι την ζωη μου! ησυχασα και λυπαμαι για αυτα που συμβαινουνε κοντα σας. Καλησπερα αφεντικο με θυμασαι? ειμαι αυτος που εργαζωντανε σε εσενα ναι σε εσενα που ειμασταν συμπατριωτες και μου εβριζες τον χριστο και την παναγια στην ωρα της εργασιας μου, ενσημα δεν μου εβαζες και ειμαι ελληνας, ειμαι αυτος που σε κατηγορει τωρα, γεια σου αφεντικο αλλης εργασιας με θυμασαι? ειμαι αυτο το παιδι που ειτανε παντα σωστο και και που το τραβαγανε αυτοφωρο στο τμημα αστυνομιας, ειμαι αυτος που του χρωσταγες χρημματα και σε εποχες που η ελληνικη οικονομια ειτανε στα επανω της εκεινες της χρονιες. γεια σου συμπατριωτη με θυμασαι? ειμουνα ο γειτονας σου που δεν ελεγες ουτε καλημερα στον συμπατριωτη σου στην πολυκατοικια. γεια σου συμπατριωτη μου τι κανει? δεν πρεπει να εισαι ομορφα, με θυμασαι? ειμαι αυτος που εσυ εισουνα φασιστας και δηθεν μονο ελληναρας και απασχωλουσες λαθρομεταναστες που δεν ειχανε χαρτια γιατι ηθελες να το παιξεις εξυπνος και πονηρος το μαγαζι σου τωρα εκλεισε ομως ! γεια σου συμπατριωτη ειμαι αυτος που κατηγορουσες αλλοδαπους αλλα μου εσκαβες τον λακο και σε εμενα που ειμαι συμπατριωτης σου! γεια σου ψευτη ελληναρα που δεν εκοβες αποδειξης και εκλεβες τα κρατικα ταμεια, επιδοματα ψειυτικα και παρα πολλα αλλα. αλλα κρεμαγες την ελληνικη σημαια στο μπαλκονι σου στης εθνικες εορτες, ΠΩΣ ΤΟΛΜΑΣ?? ΕΓΩ ΔΕΝ ΣΕ ΠΕΙΡΑΞΑ ΟΥΤΕ ΣΕ ΕΝΩΧΛΗΣΑ!!! ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΣΩΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑΣ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΚΑΚΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΜΑ! ΕΙΣΑΣΤΕ ΑΝΩΜΑΛΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΘΕΤΕ ΠΟΤΕ ΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΠΟΤΕ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ! ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΠΟΥ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΙΝΕΣ Η ΚΟΥΒΕΝΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΑ ΕΙΧΑ 2 ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΜΠΩΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΩΡΑ ΑΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΑΝΤΑ ΠΟΝΑΕΙ~!~~ ΠΙΕΣ ΦΡΑΠΕ, ΠΕΣ ΜΑΛΑΚΑ, ΦΑΓΩΣΟΥ ΜΕ ΤΑ ΕΝΤΕΡΑ ΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΣΟΥ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΞΕΝΟΙ! ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ! ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ ΠΑΝΑΓΙΑ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ!! you dont have the ballς ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣ! THIS IS THE AND;) BRAVO ΣΑΣ!

  66. zeke13
    August 13, 2012 at 8:52 pm

    Ελληνες του εξωτερικου καντε μας την χαρη και μεινετε του εξωτερικου….

    • August 15, 2012 at 9:07 am

      Ποιο κομπλεξικο σχολιο….πεθαινεις.

      http://iamgreek.gr/

      Ζω στην Γερμανια. Αυτη ειναι η κινηση μου για την αποκατασταση του πολιτισμου μας. Σαφως και θα μεινω στο εξωτερικο, μεχρι να αρχισει παλι η Ελλαδα να αποκτα Ελληνικη Παιδεια και κοινωνικη καλλιεργεια, αποκομμενη απο ξενοφοβικα συνδρομα.

      Λυπαμαι που κατεληξες ετσι φιλε. Αλλα παιρνεις και μια χωρα στο λαιμο σου που δεν σου φταιει σε τιποτα κομπλεξιζοντας επειδη δεν μπορεσες να ταξιδεψεις.

      Κανε κατι για τους γυρω σου και τα κοινα της κοινωνιας που ζεις…και μετα μεινε αξια εκει. Αλλιως αφου δεν κερδισες το ρολο του Ελληνα Πολιτη…κανε μας ΕΣΥ τη χαρη να μην ξαναπεις τετοια αμορφωτη κουταμαρα.

      Αρης Καλογεροπουλος

      • zeke13
        August 16, 2012 at 2:51 am

        Το τι εχω κανει εγω και τι οχι δεν εχει και πολυ σημασια και εσυ που εκανες αυτο το πολυ καλο ιστοτοπο μαγκια σου και σου βγαζω το καπελο.Οταν ομως διαβαζω σχολια ομογενων που ειναι τελειος ανθελληνικα απαντω με την αντιστοιχη οξυτητα που τους αρμοζει.Σχολια που τσουβαλιαζουν ολους τους Ελληνες εραγαζομενους,ανεργους,μαθητες,φοιτητες και δεν ξερω και εγω τι αλλο σαν τεμπελιδες,λαμογια και ρατσιστες δεν θα μενουν αναπαντητα,αρκετα με αυτη την καραμελα

      • August 16, 2012 at 9:24 am

        Σε αυτο εχεις δικιο. Παλευω για το ιδιο ακριβως εδω που ειμαι. Μας εκαναν ως λαο να πιστεψουμε πως ειμαστε ετσι…και πως μαλιστα περνουσαμε και καλυτερα απο το μεσο Ευρωπαιο.

        Πραγματικα παλευω για το αντιθετο. Παλευω να βγει προς τα εξω η εικονα της παραγωγικης, δημιουργικης Ελλαδας …και προς το παρον..παμε ΜΙΑ ΧΑΡΑ!

        Επισης το λεω και εδω μεσα μπας και υπαρχουν ανθρωποι που θελουν να βοηθησουν και αυτοι με την παρουσια τους.
        Το Ι ΑΜ GREEK AND I WANT TO GO HOME κανει προσπαθεια για να κατακτησει η Ελλαδα ολοκληρη το Guiness World Record και να μεταδωσουμε το μηνυμα της επιστροφης της ΚΛΕΜΕΝΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΤΕΧΝΗΣ απο τα Μουσεια του κοσμου…που την κρατουν παρανομα.

        Η συμμετοχη ολων μας θα φερει το αποτελεσμα που χρειαζομαστε. Προσπαθουμε να κλεισουμε για αυτο..το Ολυμπιακο Σταδιο.

        Διαδωστε το http://www.iamgreek.gr γιατι απο Σεπτεμβριο θα μαζεψουμε συμμετοχες για να συγκεντρωθει η μεγαλυτερη ΠΑΡΕΑ στον πλανητη. Και δεν μπορει να ειναι αλλο…απο Ελληνικη!

  67. gerp41396
    April 13, 2013 at 6:06 pm

    Στέκομαι πρώτος μπροστά στην ουρά, περιμένοντας να ανοίξει η πόρτα της Τράπεζας. Μπαίνοντας, κρατώ την πόρτα ανοιχτή για να μπουν και οι άλλοι, που σκοτώνονται να πρωτοφτάσουν την συσκευή με τα χαρτάκια προτεραιότητας. Από το τέλος της; ουράς πετάγεται ένας γεροδεμένοςς πενηντάρης, αρπάζει τον πρώτο που όρμηξε, από τον γιακά, και με δείχνει, λέγοντας ”He goes first”! Και γυρνώντας προς εμένα..”They’re going nowhere like this”…
    Παρατηρώ τον παπού στο Supermarket.. Βγάζει στα μουλωχτά την καρδιά από ένα μαρούλι, αφήνει το ..εξώφυλλο στην θέση του, και χώνει την καρδιά μέσα σε ένα άλλο μαρούλι που είχε σηκώσει νωρίτερα. Και όταν φωνάζω .. ”ε…κύριος” παίρνω πληρωμένη απάντηση:”Και τι σε νοιάζει εσένα”
    Σε απάντηση στα ανωτέρω

  68. Μπαρμπαθόδωρας
    April 13, 2013 at 6:35 pm

    Τι έγινε ρε ελληνικέ αχταρμά όλοι φασίστες ήσαστε ; Δηλαδή ότι δίνει ο αφέντης προσκυνάμε και του φιλάμε το χέρι ; Ε όχι ρε σεις άβουλοι , αν θέλετε χάδια ψάξτε να βρείτε κάποιον πασά να σας πάρει στο χαρέμι του και να του στηνόσαστε όπως κι όποτε θα έχει σηκωμάρες ο αφέντης σας .
    Βρε συστημικά ζωντόβολα λέτε και ξαναλέτε για κόμματα και χρώματα χωρίς να γνωρίζετε πως χωρίς πολιτικά κόμματα πολιτική δεν υπάρχει , παρά μόνο μοναρχία και βασιλείες . Αυτό θέλετε βρε ζωντόβολα βρικόλακες του παρελθόντος να σας κυβερνάει ένας αληθινός ¨ελληναράς ¨ ¨ήρωας ¨ Βασιλιάς ;
    Τι την περάσατε την πολιτική βρε φλούφλιδες , άντε διαλέξαμε ένα κόμμα το ψηφήσαμε και το παρατάμε να μας κυβερνήσει ; Ρε ανόητα δίποδα η πολιτική είναι μια κοινή υποχρέωση για όλους τους πολίτες καθημερινός να παρακολουθούν της εξελίξεις των γεγονότων κι αν δούνε πως κάτι δεν είναι για το κοινό συμφέρον ρίχνουν την κυβέρνηση δια της καθολικής απεργίας , είτε την ψήφησαν είτε δεν την ψήφησαν .
    Μάθατε καλοθρεμμένα προβατάκια στην αγκαλιά της μαμάς και του μπαμπά να είστε φυγόπονοι και υποκριτές . Είπατε για κόμματα και χρώματα , αλλά δεν είδα κανένας να πει κάτι και για την ιουδαιοχριστιανική ορθόδοξη εκκλησία Α.Ε. που σας ανεβοκατεβάζει ποίμνιο και που είναι υπεύθυνη για την μαλακισμένη παιδεία της Ψωροκώσταινας . Αϊ Σιχτίρ όλοι σας .

  69. April 13, 2013 at 8:39 pm

    Πω πραγματικα το εχεις καψει, βαζεις σε ενα τσουβαλι δαπιτες δεξιους αριστερους και φασιστες και τα κανεις ενα μπουρδελο. Πως ειναι δυνατον να μιλας για τις απεργιες και τις κινητοποιησεις οταν ποτε στη ζωη σου δεν εχεις δωσει ουτε εναν αγωνα και υπομενεις οσα σου κανουν. Δεν λεω οτι οι αντιδρασεις ειναι σωστες, μαλιστα εγω θελω να αντιδρασουμε πιο αγρια και να μην μεινουμε στις σπασμενες τζαμαριες, αλλα αλλο αυτο και αλλο το να μην κανεις τιποτα επειδη βαριεσαι-το εχεις αποδεχτει. Η χωρα εγινε ετσι απο καποια ανθρωπακια που ψηφιζαν με την τσεπη και αργησαν να καταλαβουν τι ερχεται και γι αυτο οι αντιδρασεις ηταν καθυστερημενες. Δεν ειμαι κομματικος και μαλιστα συμφωνω εν μερη σ αυτα που λες για τους κομματικους στα πανεπιστημια ομως αλλο αυτο και αλλο να κραζεις καθε προσπαθεια αντιδρασης επειδη απλα εσυ δεν αντιδρουσες. Τι νομιζεις οτι αν το παιξεις “καλο παιδι” και φιλος του συστηματος θα την γλιτωσεις? Αυτο ειναι το μεγαλο μυστηκο που εμεις οι απλοι θνητοι δεν το ξερουμε?

  70. riggas
    April 14, 2013 at 11:49 am

    Ίσως να είμαι όλα όσα με κατηγορείς ΑΛΛΑ δεν είμαι αυτός που έχει ασυλία, δεν είμαι αυτός που κυβέρνησε τον τόπο με μοναδικό σκοπό την εξουσία και τον πλουτισμό, δεν είμαι αυτός που έβγαινε στα μπαλκόνια γεμίζοντας τον λαό με ψέματα, δεν είμαι αυτός που ασκούσε έλεγχο μόνον στα παιδιά των άλλων, δεν είμαι αυτός που μου ζητούσαν ρουσφέτι και το έδινα απλόχερα για λίγα ψιφαλάκια ΔΕΝ είμαι εγώ αυτός διέφθειρα τον λαό δεν είμαι εγώ ο ηγέτης. Δεν είμαι εγώ που χρωστώ στην εφορία 500εκ€ και δεν έχω τίποτα να φοβηθώ, εγώ κινδυνεύω με φυλακή αν χρωστώ 5000€, δεν είμαι εγώ που κατέστρεψα την ηθική. Άλλοι ήταν & είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για αυτό που είμαι γιατί εσκεμμένα δεν μου έδωσαν την παιδία που έπρεπε να έχω, ίσως να έγλυψα τα κοκαλάκια που μου πέταξαν όταν αυτοί έτρωγαν ολόκληρα κοπάδια. ΟΧΙ ΚΥΡΙΕ δεν έχω την ευθύνη άλλοι την έχουν. Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης λέει ο λαός‼! http://sakis24.blogspot.gr/2013/04/1981.html

  71. August 27, 2014 at 5:45 pm

    Μην ξεχνάς ότι είσαι ο ίδιος Ελληναράς που ψήφιζε τους ίδιους που μας κυβερνάνε σήμερα και σε τσακίζουν στους φόρους χωρίς αποτέλεσμα, μόνο και μόνο για να σου πάρουν το σπίτι κάποια στιγμή και να σε κάνουν να δουλεύεις αντί να εργάζεσαι. Βέβαια εσύ καθόσουν Ελληναρά, ενώ τώρα θα πας στο αντίθετο άκρο. Και ίσως ψηφίσεις μετά και αυτούς που σου υπόσχονται να σε ξαναγυρίσουν εκεί που καθόσουν και να σου καταργήσουν τα μνημόνια.

    Είσαι ο ίδιος Ελληναράς που δέχεσαι να πληρώνεις διόδια χωρίς να υπάρχει δρόμος αλλά να παραπονιέσαι για τα πανό σε αυτά, που δέχεσαι να σε λένε κλέφτη οι κυβερνώντες την ώρα που σε κλέβουν εσένα γιατί αισθάνεσαι ένοχος που τους έκανες τεμενάδες.

  1. November 5, 2011 at 10:12 am
  2. November 8, 2011 at 4:20 pm
  3. November 22, 2011 at 1:25 pm
  4. November 24, 2011 at 9:27 am
  5. November 24, 2011 at 9:20 pm
  6. December 1, 2011 at 4:47 pm
  7. December 10, 2011 at 9:32 am
  8. December 12, 2011 at 8:44 pm
  9. January 2, 2012 at 4:21 pm
  10. January 2, 2012 at 4:23 pm
  11. January 10, 2012 at 11:01 am
  12. January 20, 2012 at 12:15 pm
  13. February 10, 2012 at 11:45 am
  14. June 17, 2012 at 12:43 pm
  15. July 19, 2012 at 9:50 am

Leave a comment